PUBLICITAT

Casals formarà part del consell executiu de l'OMS

  • La candidatura de l'andorrà va rebre el recolzament unànime de la regió europea
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Casals, en una compareixença recent Foto: ÀLEX LARA

La ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, juntament amb el director general de Salut i Benestar, Josep Casals, han assistit aquesta setmana a la 62ena sessió del Comitè Regional per Europa de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). En el marc d'aquesta sessió, Andorra ha estat elegida per primer cop membre del Consell Executiu de l'OMS.

El seient l'ocuparà Casals, després de què el Govern presentés la seva candidatura el passat més de març i tenint en compte la seva llarga experiència a nivell de l'OMS i en particular el seu recorregut recent com a membre del CPCR (Comitè Permanent) de l'OMS Europa. La candidatura va ser aprovada per unanimitat dels 53 països membres de la regió Europea de l'OMS.

Així, un cop superat el tràmit burocràtic de ratificació per part l'Assemblea Mundial de la Salut el proper mes de maig 2013, Andorra accedirà, per primer cop, a exercir funcions al consell executiu d'una organització de les Nacions Unides, en aquest cas l'OMS i per un període de tres anys (maig 2013 – maig 2016).

Durant aquesta 62ena sessió del Comitè Regional per Europa de l'OMS s'han debatut i tractat temes importants a l'entorn de les noves polítiques i estratègies de salut, que principalment s'han centrat en tres grans projectes: La nova estratègia regional Salut 2020, orientada a facilitar a tots els països un marc d'acció comú per millorar la salut i el benestar, reduint les desigualtats i reforçant la salut pública, per afavorir la qualitat, sostenibilitat i perdurabilitat dels sistemes de salut; i s'han aprovat el Pla d'acció per al reforçament dels sistemes de salut i el Pla d'acció per a l'envelliment actiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT