PUBLICITAT

Torralba destaca el «poc temps» amb el què s'han fet les reformes

  • DA entén necessari l'IRPF tant per competitivitat com «per justícia i equitat»
ÈLIA ORTS GARRI
ENCAMP

Periodic
Torralba es dirigeix a simpatitzants i militants de DA, ahir, a l'arrossada de germanor. Foto: ANA / M. C.

Demòcrates per Andorra va celebrar ahir una arrossada de germanor a l'alberg de la Baronia, als Cortals d'Encamp. I en aquesta trobada, el secretari general de la formació, Carles Torralba, va aprofitar per felicitar la tasca del Govern, que «en tan poc temps» ha tirat endavant les reformes del marc fiscal –que han permès rubricar un primer conveni per evitar la doble imposició–, ha implementat una política de contenció de la despesa i «ha apostat per la competitivitat» amb la modificació dels horaris comercials, per exemple.

«Difícilment en tan poc temps cap altre país ha fet els canvis», va manifestar Torralba, que va afegir que de cara a finals d'any es volen tenir enllestides –o si més no gairebé– la modificació del sistema de complements de jubilació de la Funció Pública, la reforma de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), la llei de defensa de la competència, la regulació del dret de vaga i tots els canvis relacionats amb la llei de llibertat sindical i del codi de relacions laborals per tal de promoure els convenis sectorials i d'empresa, a part de la llei d'atenció social i l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF).

És un «full de ruta feixuc», del qual es tenen ja la majoria dels esborranys dels textos legislatius necessaris. Són uns canvis «necessaris i que no han de fer por», va exposar el secretari general de DA. I referint-se sobretot a l'IRPF, va valorar que la població «entendrà que és necessari», tant per millorar la competitivitat del país –per aconseguir l'homologació internacional–, com per una «qüestió de justícia i equitat». Entrant en concrecions d'aquest futur impost, va assenyalar que ja s'ha començat a parlar del mínim per tributar i que aquest s'establirà de tal manera que «sigui competitiu».

EL PARTIT A VELOCITAT DE CREUER / Després del darrer congrés, Torralba assenyalava que calia constituir comissions de treball i així arribar a la «normalitat» d'un partit polític i viatjar a «velocitat de creuer». Doncs ahir va explicar que les comissions ja s'havien constituït i ja treballen.

En aquestes s'hi integren membres del Govern i consellers generals, i d'aquesta manera les comissions treballen per tal de generar propostes que siguin «de màxima ajuda pel Govern». Quan aquestes hagin generat suficients propostes, es farà un nou congrés –la data del qual dependrà del ritme amb el que treballin les comissions– per tal d'integrar-les «a l'ideari o al full de ruta» del partit.

Les comissions treballen sobre «tots els temes», des d'aspectes socials a econòmics, passant per institucionals, així com de joventut, una de les comissions més dinàmiques, que «ja ha expressat inquietuds». En aquest punt, Torralba va assegurar que «aviat es veuran fruits» del treball que estan realitzant les comissions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT