PUBLICITAT

Vallnord opta per retrocedir a l'antic model de gestió per separat

  • Emap i Secnoa es troben en procés de recuperar els poders derivats a la marca fa dos exercicis
  • El rumb del pla de viabilitat és redireccionat a partir de la decisió consensuada dels socis de l'empresa
IRENE CASASAYAS
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un grup d'esquiadors observa el plànol de pistes al sector d'Ordino-Arcalís, Vallnord. Foto: TONY LARA

Ja és definitiu. Es mantindrà la marca Vallnord, però es retrocedirà a l'antic model de gestió per separat. Cadascú manarà a casa seva i s'aprofitarà la força de la firma com a element unificador i comercialitzador d'un producte més que consolidat.

Si bé després del Consell d'Administració, que va tenir lloc l'últim dia de maig, es va comunicar que el futur patró de gestió de la societat es presentaria el setembre, fonts pròximes a Emap (Pal-Arinsal) van confirmar a EL PERIÒDIC que l'acord s'ha rubricat des del moment que "s'estan negociant tots els contractes per retornar les competències a cada banda". És a dir, que Secnoa (Ordino-Arcalís) i Emap estan recuperant els poders, almenys de caire administratiu, que es van atorgar a Vallnord fa dues temporades de neu.

El que ja s'intuïa fa un parell de mesos amb el creuament de declaracions per part dels cònsols dels dos dominis de les valls del nord serà una realitat abans que es posi en marxa la nova campanya de neu. El cònsol de la Massana i president del consell d'administració, Josep Maria Camp, ha reiterat en diverses ocasions que amb la separació de gestió el repartiment s'hauria de replantejar, analitzant la inversió i l'ocupació de cada estació. De fet, el mateix mandatari també ha manifestat anteriorment que la gestió separada és la millor opció, ateses les susceptibilitats en la gent del poble que no veu amb bons ulls que els béns de la seva parròquia siguin administrats per algú de fora. Cal recordar també que Camp va obrir en el seu dia la porta de sortida a Secnoa sense demanar cap indemnització a canvi.

MANCA DE SINTONIA
Les primeres amenaces per abandonar el projecte conjunt van venir des del Comú d'Ordino. Aquesta manca d'entesa i de sintonia entre les dues parts haurien fet esgotar la paciència de la corporació massanenca que va acabar instant la minoria de Vallnord a retirar-se, si aquest era el seu veritable desig. En aquest cas, però, no es parlava de trencar amb la marca, sinó de retornar als orígens de la pròpia societat, continuant amb la promoció conjunta dels dominis esquiables.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT