PUBLICITAT

Ordino elabora un pressupost d'11,5 milions, un 23% més gran

  • La minoria afirma que «és impossible fer-ho més expansiu»
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Un moment de la sessió de comú, ahir Foto: ÀLEX LARA

El Comú d'Ordino té previst per al 2013 un pressupost d'11.578.320,92 euros, 23% superior al del 2012, que era de 9,3 milions segons indiquen les xifres aprovades ahir al consell de comú. Aquest augment es deu principalment a l'augment dels ingressos pels impostos derivats de la construcció de la Querola i de les transferències de Govern.

Amb tot, com va explicar el conseller de Finances, Jordi Ordóñez, aquest increment d'ingressos permetrà dur a terme algunes inversions però sobretot destinar 1.112.000 euros (el 9,6%) a amortització del deute i tancar el pressupost en equilibri. Ordóñez va qualificar els comptes de «realistes» i «prudents» ja que es van realitzar a partir de l'experiència dels darrers anys en què s'han reduït els ingressos.

Els impostos fraccionats per la construcció de la Querola, d'1,2 milions d'euros, i l'augment del 26% de les transferències del Govern, estimades en 6.325.000 euros, porten el pressupost d'ingressos d'Ordino a incrementar-se un 23% respecte al de l'any passat.

Així, durant el 2013, un 9,6% del pressupost, amb 1.112.000 euros, es destinaran a aquesta amortització de deute, el que suposa un 50% més que en l'exercici anterior.

Aquesta dada també s'explica per la voluntat del Comú d'optimitzar recursos i contenir la despesa corrent que es rebaixa un 0,22%. L'eliminació del GADA i el fet de no aplicar l'augment de l'IPC als salaris bruts superiors als 1.400 euros permeten a la corporació estalviar 91.000 euros el 2013. Ordóñez va exposar que aquest esforç que realitzen els treballadors públics es compensa amb un augment de la partida per a formació del 68%.

Els Convergents d'Ordino i membres de la minoria van recordar la seva participació en el procés i van reconèixer que «té mancances», ja que «malauradament, en els temps que corren, és impossible fer-ho més expansiu, tant en inversions com en altres aspectes».

«El Comú d'Ordino, per desgràcia, ha de córrer amb la despesa deficitària del camp de neu d'Arcalís, i això fa que molts dels recursos que es generen i que podríem dedicar-los a la parròquia es perden i no podem fer-hi res», van explicar els membres de la minoria. Segons ells, no és culpa de cap grup polític, sinó «del tren que va passar fa set anys i pel que ara la parròquia ho paga molt car».

D'altra banda, Convergents van voler respondre a les veus que, segons ells, diuen que han defraudat com a oposició. «A nosaltres no ens han votat per fer oposició sistemàtica, fem el rol que ens toca», van dir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT