PUBLICITAT

Comença la trobada dels parlamentaris del Consell d'Europa

  • La reunió té com a eix central el debat entorn les adopcions internacionals i els interessos dels infants
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Meritxell Mateu fa de guia per Casa de la Vall als parlamentaries europeus, ahir Foto: TONY LARA

Amb motiu de la presidència andorrana del Consell d'Europa, ahir i avui es reuneixen al Principat els membres de l'Assemblea Parlamentària. Ahir al matí es van reunir els membres del Comitè de Presidents, i a la tarda va ser el torn del Bureau de l'Assemblea. Més tard, els assistents van poder visitar la Casa de la Vall i conèixer les peculiaritats d'aquest lloc. Avui tindrà lloc l'acte central de la trobada, que serà la reunió de la Comissió Permanent, inaugurada pel president de l'Assemblea Parlamentària, Jean-Claude Mignon, i pel síndic general Vicenç Mateu. S'espera que assisteixin a aquest esdeveniment al voltant d'un centenar de persones. A més, a la tarda, el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, rebrà els parlamentaris al Palau Espiscopal de la Seu d'Urgell. Els parlamentaris també intercanviaran opinions amb el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que ocupa la presidència del Comitè de Ministres.

La reunió del Comitè Permanent de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa (PACE) tindrà com a eix central el debat entorn a les adopcions internacionals i la manera de garantir els interessos dels nens i nenes en aquest context. Per debatre sobre el tema, els parlamentaris basaran les seves conclusions en l'informe de Marlene Rupprecht (Alemanya) i adoptaran una resolució sobre el tema. Altres qüestions a tractar durant la reunió seran els drets humans i els tribunals de família i el paper de les ONG en la lluita contra la intolerància, el racisme i la xenofòbia.

Així mateix, el Consell d'Europa va assenyalar que el Comitè Permanent examinarà també l'observació de les recents eleccions parlamentàries a Geòrgia, Montenegro i Ucraïna.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT