PUBLICITAT

L'aportació al complement de jubilació del Govern rondarà el 5%

  • Cinca reitera que el sistema actual és insostenible
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cinca al darrer Consell General Foto: ÀLEX LARA

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va explicar que l'aportació del Govern al complement de jubilació dels funcionaris podria estar al voltant del 5% del salari. Ho va dir en una entrevista al programa La Rèplica d'Andorra Televisió, on va explicar que l'actual sistema no és sostenible, que «no existeix arreu del món i que hem d'anar a aportacions raonables al tomb del cinc per cent com fa qualsevol empresa o persona que es vol fer un complement de jubilació».

Segons va explicar Cinca, l'actual model de complements de jubilació dels funcionaris representaria per al Govern aportar entre un 16-17% del salari en els treballadors a l'administració general; entre un 25 i un 30% als dels cossos especials; i un 40% a la policia. Cinca va qualificar el model d'insostenible i va avançar que «hem d'anar a aportacions raonables al tomb del 5%, com fa qualsevol empresa o persona que es vol fer un complement de jubilació».

El ministre va anunciar que la setmana vinent es començarà a reunir amb els cossos especials per tractar el sistema de jubilacions. Va explicar que la filosofia de treball serà la mateixa que la mantinguda amb els funcionaris de l'administració general i el món educatiu: «anem a intentar respectar al màxim allò que teniu fins ara, quantificar-ho econòmicament i veure com el Govern pot finançar-ho, i d'ara en endavant anem a definir un model nou que sigui sostenible per al futur i a llarg termini», recollia l'ANA.

Així, va dir que el sistema de plans de jubilació serà «molt similar al que poden tenir moltes empreses privades que fan amb els treballadors complements de jubilació».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT