PUBLICITAT

S&P rebaixa la qualificació d'Andorra a llarg i curt termini fins a A-/A-2

  • En canvi, manté el risc de transferència i convertibilitat d'AAA
  • L'agència assegura que l'evolució de l'economia andorrana va en consonància amb l'evolució de l'economia internacional
03122012_cinca cornella 1
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, i la Responsable de relacions internacionals del Ministeri, Clàudia Cornella, en la roda de premsa de valoració de la qualificació d'S&P aquest dilluns a la tarda.. Foto: ANA / A. R.
L'agència Standard & Poor's ha anunciat aquest dilluns que rebaixa la qualificació del deute sobirà d'Andorra en una A- a llarg termini i en una A-2 a curt termini amb perspectiva negativa. En canvi, manté el risc de transferència i convertibilitat d'AAA. L'agència assegura que l'evolució de l'economia andorrana va en consonància amb l'evolució de l'economia internacional i especialment de la zona euro. Així, S&P manté que l'afebliment de les economies espanyola i francesa arrossega l'andorrana, però en destaca el bon estat del sector bancari gràcies al procés d'internacionalització i a la gestió conservadora i prudent. L'excessiva dependència dels veïns i del sector turístic ha estat determinat en la rebaixa de la qualificació. En roda de premsa, el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha destacat que Andorra es continua mantenint en el grau mig superior, és a dir, amb capacitat per complir amb tots els compromisos financers. A més, ha assegurat que l'agència de qualificació avala l'estratègia del Govern a llarg termini que passa pel rigor pressupostari, l'homologació fiscal i l'obertura de l'economia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT