PUBLICITAT

El PS demana ratificar l'acord de les persones amb discapacitat

  • Reclama fer-ho com a molt tard a partir del juny vinent
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha presentat a la Sindicatura una proposta d'acord adreçada a encomanar el Govern que iniciï els tràmits necessaris perquè com a molt tard el mes de juny vinent, Andorra ja figuri entre els estats que han ratificat el conveni de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat i el seu protocol opcional. Es tracta d'una convenció adoptada el 13 de desembre del 2006 i que Andorra va signar el 27 d'abril del 2007 tot i que no s'ha portat mai a ratificació del Consell General.

En la proposta d'acord, el Grup Parlamentari Socialdemòcrata recorda que el 3 de novembre del 2010 Andorra es va sotmetre al seu primer examen periòdic universal del Consell dels Drets de l'Home de les Nacions Unides, i que Algèria, Argentina i Espanya van recomanar a Andorra que ratifiqués la convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat. La dissolució del Consell General i l'arribada d'un nou Govern van retardar aquella tramitació, per la qual cosa els socialdemòcrates volen instar ara el Govern a enllestir-la.

IGUALTAT / El PS vol que es ratifiqui el conveni de les Nacions Unides perquè comparteixen plenament el seu propòsit, que és el de promoure, protegir i assegurar el gaudi ple i en condicions d'igualtat de tots els drets humans i llibertats fonamentals per totes les persones amb discapacitat, i promocionar el respecte de la seva dignitat inherent.

La iniciativa del Grup Parlamentari Socialdemòcrata coincideix amb la celebració ahir, a nivell mundial, del Dia internacional de les persones amb discapacitats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT