PUBLICITAT

El comú se surt amb la seva i agraeix el suport a la plataforma

  • Ferrer diu que estarà al costat de l'heliport amb certes garanties
G. GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La cònsol, Rosa Ferrer, acompanyada per l'advocat Isidre Bartumeu i el cònsol menor, Jordi Minguillón, ahir Foto: TONY LARA

Els cònsols d'Andorra la Vella i representants de la plataforma ciutadana No a l'heliport al Patapou, també van felicitar ahir la decisió del Govern Martí de no tirar endavant el projecte. Ferrer va explicar que el cap de Govern l'havia trucat per informar-la, després de rebre les conclusions de l'informe dels experts francesos que havien visitat la setmana passada a Tolosa. I va afegir que «ens estalviarem els judicis».

El representant de la plataforma, l'advocat Isidre Bartumeu, també va felicitar la decisió del Govern però va insistir en que «tot i que no hem tingut l'ocasió de llegir l'informe, pensem que deu corroborar els estudis que s'haviem fet prèviament». No obstant això, Bartumeu també va reconèixer que «en aquests moments vull expressar dos sentiments, el primer és de satisfacció i el segon és d'agraïment a les més de 3.300 persones que han donat fins ara el seu suport al manifest de la plataforma». Un agraïment que també va fer extensiu a totes les associacions, a la societat civil i a tots els partits polítics que «s'han adherit al manifest».

Bartumeu, que va anunciar la retirada de pancartes i banderoles reivindicatives que la plataforma havia penjat als carrers de la capital, tampoc no va oblidar ni la carta de suport dels excònsols de la parròquia ni la feina feta pels advocats del comú, Canturri i Riestra. I va voler deixar constància de la bona predisposició del cap de Govern. En quant a la plataforma en va anunciar la dissolució de la mateixa manera que Ferrer va anunciar que «les demandes interposades per la plataforma i el comú cauen en desaparèixer l'objecte mateix de la demanda». Cosa que serà efectiva quan el BOPA publiqui el decret o edicte de revocació de l'adjudicació de l'heliport nacional al Roc de Patapou.

Sí a l'heliport nacional / Ferrer va afirmar que «el Comú d'Andorra la Vella sempre estarà al costat del Govern perquè hi hagi un heliport nacional, sempre i quan fem les coses d'una altra manera i que les normes de seguretat es compleixin». Ferrer va afegir que «no tenim cap inconvenient en mirar de trobar el millor lloc possible perquè es tracta de l'heliport nacional, i la capital ha d'estar al costat del Govern». Amb tot, també va afegir que no dubtaria en tornar a aturar el projecte si aquest fos qüestionat per la ciutadania. «Si es dóna la circumstància que la gent protesta i que l'heliport es vol emplaçar en un lloc on hi ha una població important, el qüestionarem» va dir. I va recordar que «l'estudi que ha encomanat el Govern a França no està destinat a considerar ni la seguretat de les persones, ni l'impacte en l'entorn, sinó que només avalua les característiques aeronàutiques de la infraestructura, i és aquí on s'ha trobat la falla».

Exigències per a les persones / Recordant que la construcció d'un heliport al Roc de Patapou ja havia fet jurisprudència el 2005, quan la justícia es va pronunciar en contra d'aquest emplaçament, Ferrer va insistir en la necessitat de dotar Andorra de l'equipament i del rol important que hi té la capital, però va mantenir el seu compromís amb les persones per «una raó de coherència i corresponsabilitat institucional» va precisar. Després de tornar a oferir el suport de la corporació local, la cònsol va matisar que «una plataforma per a vols regulars no és el mateix que una plataforma casual», i que «per això l'heliport nacional ha de garantir certes exigències». Més enllà de les aproximacions de vol, Ferrer va tornar a insistir en la necessitat que «garanteixi la seguretat aeronàutica però sobretot la seguretat civil, i en aquest sentit no hi ha cap estudi que digui res del Patapou».

Moltes hores de son / Ferrer va explicar que de moment la campanya del comú en contra de l'heliport al Patapou «ha costat 5.500 euros que és el que ens han cobrat per a l'informe tècnic, els advocats encara no ens han presentat la factura; però tot plegat no representa cap despesa desorbitada». I va afegir que « hi hem perdut moltes hores de son amb el cònsol menor i altres consellers».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT