PUBLICITAT

Bartumeu acusa Martí de «menystenir» el dret dels consellers

L.F.M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Junta de presidents al Consell Genral, ahir. Foto: ÀLEX LARA

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va mostrar ahir el seu enuig amb el cap de Govern, Toni Martñi, ja que aquets es va negar a respondre la demanada feta per la consellera general Mariona González en la qual es demanava l'informe dels dos experts espanyols de l'estat actuarial de la CASS.

«En la carta que se'ns va trametre el dia 30 no només no hi havia la documentació adjunta, sinó que la resposta era un telegrama», va explicar Bartumeu indignat. Segons el president del grup parlamentari, en aquest «telegrama» es justificava que no es podia entregar l'informe perquè ni la CASS ni el Ministeri de Salut en tenien la versió definitiva. Bartumeu va manifestar que aquesta resposta demostra una manca de respecte pels drets dels consellers generals i «és un ridícul institucional, ja què aquest informe ja ha estat filtrat a la premsa».

Bartumeu no va voler entrar en «judicis d'intenció» del per què no se'ls hi havia fet entrega de la documentació, però si que va dir que havia demanat al síndic que «ens empari en els nostres drets».

EL BALANÇ DE L'EXECUTIU/ Bartumeu va manifestar ahir la seva «perplexitat» pel balanç fet pel Govern, ja que segons ell, aquest «s'atribueix iniciatives privades que no són seves» i també perquè «s'ha apropiat de la feina que va fer el Govern del PS del 2009, al 2011». Bartumeu va posar diversos exemples d'aquesta última afirmació, entre ells la reactivació, el segell de qualitat de carn d'Andorra, el llibre blanc de l'energia, La Universitat de la Salle, la Copa del Món d'Esquí i la signatura digital.

HELIPORT AL PATAPOU / Bartumeu va parlar ahir també sobre si l'empresa adjudicatària de l'heliport al Patapou té dret o no a reclamar una compensació. El president del Grup Parlamentàri Socialdemòcrata va considerar que l'empresa que va rebre l'adjudicació «té expectativa de dret», que no es va poder consolidar quan es va aturar la signatura a l'espera dels informes de França.

Segons va opinar Bartumeu, si el Govern va enviar una comunicació a l'empresa argumentant que s'aturava l'adjudicació «té més les de guanyar, i si no és així, pot tenir un problema».

CRÈDIT A RTVSA/ La Junta de Presidents celebrada ahir a la tarda d'ahir va acordar el calendari de les pròximes sessions del Consell General.

Aquest dijous serà el torn del debat del pressupost per al 2013 i l'esmena a la totalitat del Projecte de llei de crèdit extraordinari per a RTVSA, a més de la proposició de llei del comerç i la de serveis de la societat de la informació i del comerç electrònic.

El dia 20 tindrà lloc la sessió de preguntes al Govern i es tractarà l'informe del Tribunal de comptes sobre els comptes de l'administració pública i els comuns del 2010.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT