PUBLICITAT

El PS lauredià vol estalviar un milió

  • Proposa reduir la despesa de personal?i el consum de béns
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Els consellers de la minoria del Comú de Sant Julià de Lòria, ahir Foto: ANA / M. C.

Els consellers socialdemòcrates de Sant Julià, Rossend Areny i Josep Roig, van presentar ahir un conjunt de mesures per contribuir a generar un debat «obert» i «allunyat de la crispació'»entorn del pressupost. Els consellers del PS proposen estalviar fins a un milió d'euros amb la reducció de les despeses de personal i la disminució del consum de béns corrents i l'ús eficient dels serveis del comú. Aquesta reducció hauria de servir segons van indicar per eixugar part del deute de l'administració i per a altres projectes importants com poden ser les ajudes o programes socials.

Les propostes del PS de Sant Julià per a l'elaboració del futur pressupost 2013 passen per quatre aspectes fonamentals: reduir la despesa, reactivar l'economia de la parròquia, modernitzar l'administració comunal i millorar la qualitat de vida dels lauredians.

Segons van detallar els consellers socialdemòcrates, aposten per revisar els salaris del personal de relació especial i dels càrrecs electes i destinar el resultat de la reducció a fins socials com ho fan altres corporacions. Van exposar que la rebaixa del 15% en els sous suposaria un estalvi estimat de 90.000 euros, tot i que van reconèixer que el percentatge de reducció forma part important del debat en el sí de la comissió.

També opten per congelar la contractació de temporal i no cobrir les places vacants ni les baixes amb personal intern o eventual. En canvi, proposen mancomunar el personal potenciant la seva mobilitat entre els comuns. Amb aquesta mesura interpreten que es podrien estalviar uns 100.000 euros.

Per últim, la supressió de consellers a ple temps suposaria una reducció de 50.000 euros, informa l'ANA.

Ecològic / Pel que fa al capítol de béns corrents i serveis insten a fer un esforç d'estalvi econòmic però també ecològic a través de la modernització de l'administració comunal. Contenir la despesa en lloguers i l'optimització d'espais de propietat comunal o destinar les inversions dels treballs de la parròquia a empreses del país són també altres aspectes que volen incloure als comptes del 2013. En relació a les inversions creuen que han de ser el màxim d'efectives amb el pressupost més reduït i demanen que s'elabori una planificació de les inversions pels propers tres anys amb una reducció del 30% de la partida.

Taula de treball / On creuen que cal esmerçar-hi més esforços és en la reactivació de l'economia de la parròquia, constituint una Taula de Treball permanent amb els comerciants i empresaris, els consellers i representants de la societat civil ja que «s'estan fent moltes coses però sense un pla o objectiu específic», va dir Roig.

En les propostes que voldrien tirar endavant hi ha la de dissenyar un calendari de fires amb un pressupost propi, situar un mercat de productes agrícoles i alimentaris del país i potenciar la Rabassa com a destí turístic de neu també per a estades esportives.

Part de l'estalvi i dels ingressos que es puguin obtenir amb aquestes mesures s'haurien de destinar a millorar la qualitat de vida dels lauredians, una qüestió prioritària per als socialdemòcrates, va senyalar Areny. Augmentar el fons de cohesió social i revisar els criteris per accedir a ajudes socials, promoure més activitats per a la gent gran o vigilar de prop el pressupost de Cultura per evitar retallades en les activitats formatives artístiques i musicals són algunes de les accions que creuen que cal dur a terme.

Tot i que reconeixen que la implementació d'aquestes mesures depenen de la voluntat de la majoria de seure a negociar, creuen que l'elaboració dels pressupostos és «una oportunitat molt bona per demostrar el seu talant dialogant».

L'altra part del que s'obtingui amb l'estalvi servirà per eixugar el deute del comú que a finals d'any podria superar els 20 milions d'euros, van apuntar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT