PUBLICITAT

Bona resposta al Retaule en el mil.lenari de Sant Ermengol

I. C.
LA SEU D'URGELL

Ahir a la nit es va fer l'última representació del Retaule de Sant Ermengol, que aquest any ha recuperat protagonisme per la coincidència amb la commemoració del mil.lenari de la consagració del bisbe Ermengol.

Això s'ha notat en un lleuger augment d'espectadors segons els organitzadors, que es mostren satisfets amb la resposta del públic. La representació de dijous és l'única que es va haver de suspendre, a causa de la pluja. Els responsables de l'obra, en tot cas, creuen que s'ha complert amb les expectatives. S'ha comptat amb el públic fidel, amb urgellencs que han redescobert l'obra i també amb visitants que han anat expressament a la Seu per veure-la. A més, en dues de les representacions s'ha comptat amb la intervenció excepcional del Cor Caterva, que va donar més solemnitat a l'espectacle.

El Retaule és una obra medieval que es va començar a representar l'any 1957, on s'evoquen fragments de la vida de Sant Ermengol, bisbe d'Urgell als inicis del segle XI. Sobre les pedres mil.lenàries del recinte catedralici, protagonistes de l'obra, es reviuen fets i personatges íntimament vinculats a la gloriosa història de la Catalunya comtal que s'anava forjant.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT