PUBLICITAT

L'Associació de veïns de Carlemany participarà en les decisions sobre dinamització i mobiliari urbà

  • El conseller de Turisme, Eduard Molné, ha celebrat que l'associació hagi fet 'un canvi d'actitud', i ha anunciat que es crearà una comissió
27022013-molne
El conseller de Turisme, Eduard Molné, ha estat l'encarregat d'informar sobre el desenvolupament de la reunió d'aquest dimecres. Foto:ANA / M. T.
 
El Comú d'Escaldes-Engordany i l'Associació de veïns de l'Avinguda Carlemany han mantingut aquest dimecres una reunió per 'apropar postures' i per parlar de la voluntat de l'entitat de ser més participatius en el projecte de fer per a vianants l'avinguda i de fer conjuntament l'avaluació del funcionament un cop es tanqui al trànsit. Així ho ha explicat el conseller de Turisme, Eduard Molné, que ha celebrat que l'associació hagi fet 'un canvi d'actitud', i ha anunciat que es crearà una comissió de dinamització de l'avinguda i una comissió tècnica per decidir la senyalització i el mobiliari urbà, on hi podran participar els membres de l'associació per tal de prendre conjuntament les decisions. De la seva banda, un dels representants de l'associació, Alexis Estopiñan, ha afegit que durant la reunió 's'ha deixat la porta oberta que es pugui acabar imposant una solució mixta', ja que s'ha acordat decidir conjuntament si és necessari que el tancament sigui total durant tot l'any o que en períodes de baixa afluència l'avinguda pugui quedar oberta al trànsit. En canvi, Molné ha deixat clar que el Comú segueix en la mateixa línia.

Aquest dimecres s'ha celebrat la reunió que l'Associació de veïns de Carlemany va demanar per acostar posicions amb el Comú i poder consensuar amb ells els aspectes del projecte. El conseller de Turisme d'Escaldes-Engordany, Eduard Molné, ha celebrat que 'fins ara tenien una postura molt tancada i ara volen obrir-se i fer aportacions al projecte'. Per aquest motiu, el Comú ha decidit crear una comissió de dinamització, on es parlarà de les activitats que s'han de fer a l'avinguda, i una comissió tècnica on els membres de l'associació podran participar en l'elecció del mobiliari urbà i l'estètica de les terrasses.

A més, s'ha acordat que un cop es faci el tancament al trànsit, l'associació facilitarà les xifres de negoci al Comú per tal que aquest faci un seguiment per si el projecte és beneficiós o perjudicial per als establiments. De fet, un dels representants de l'associació, Alexis Estopiñán, ha explicat a l'ANA que l'objectiu és que 'l'avaluació del projecte sigui conjunta i contínua', i que vetllaran perquè es garanteixi la reversibilitat del projecte.

Estopiñán també ha explicat que en el decurs de la reunió s'ha acordat que el Comú els presentarà un full de ruta, i que s'han compromès a decidir conjuntament la conveniència de si l'avinguda s'ha de tancar al trànsit tot l'any, o es pot obrir en alguns moments de baixa afluència, ja que sempre es mantindrà un carril d'uns cinc metres net de mobiliari. Per tant, l'associació considera que s'ha deixat la porta oberta a una 'solució mixta', que és la que ells defensen.

Igualment, Estopiñán ha vist el Comú disposat a crear un consorci amb implicació pública i privada per tal de gestionar l'eix comercial. D'altra banda, el representant de l'entitat ha explicat que es vol que també hi hagi representació de la part alta, i que per tant, passarà a anomenar-se Associació de Carlemany i Calidae, nom que tenia l'antiga entitat que representava els interessos de la part alta d'Escaldes-Engordany.

Per tot plegat, l'associació es mostra decebuda pel fet que vulguin tirar endavant el projecte 'sí o sí', però alhora estan contents que el Comú 's'hagi avingut per primer cop a tenir l'associació com a interlocutors'.

 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT