PUBLICITAT

Fem PS presentarà un projecte 'obert, transparent i pròxim' de cara al congrés

  • El grup es basa en quatre valors que són l'obertura, la transparència, les noves actituds i la proximitat
ps foto
Judith Salazar i Pere López durant  la presentació del grup Fem PS Foto: TONY LARA
Un total d'onze persones han presentat, aquest dimecres al vespre, el grup Fem PS amb la voluntat de preparar un projecte i una candidatura per al congrés. El portaveu del grup, David Rios, ha explicat que la voluntat és obrir el projecte totalment i ampliar el grup perquè el partit torni a recuperar la confiança dels ciutadans i ser una alternativa de Govern. Per a això es basen en quatre valors que són l'obertura, la transparència, les noves actituds i la proximitat. Fins a la data del congrés volen treballar en un programa i una candidatura per liderar el partit, però asseguren que encara no han decidit qui hi haurà al capdavant, i que volen que el PS tingui 'moltes cares visibles' i una estructura 'més horitzontal'.
 

David Rios, Rosa Gili, Judith Salazar, Pere López, Jan Cartes, Susanna Vela, Jaume Rifà, Rosa Mari Rechi, Gerard Alís, Carol Cureau i Joan Ramon Marina han presentat el grup Fem PS. El portaveu del grup, David Rios, ha explicat que es tracta d'un equip de treball que creu que 'Andorra necessita un PS fort' i que vol engegar un procés 'obert a tota la militància' perquè el partit torni a ser 'una opció clara de Govern'.

El portaveu del grup ha explicat que la seva voluntat és treballar obertament amb tothom que vulgui aportar les seves idees al grup per presentar un projecte al congrés que serà un programa de partit. Aquest estarà basat en quatre eixos que són l''obertura, la transparència, les noves actituds i la proximitat', i per desenvolupar-ho han detallat una desena de compromisos que queden reflectits en un document que han fet arribar a tota la militància del partit. A més, la intenció és que el grup, amb la gent que s'hi pugui anar incorporant, acabi definint una candidatura per a l'Executiva del partit, que segons han dit, encara no han decidit qui l'encapçalarà.

Entre els compromisos del grup Fem PS destaca el fer que el partit torni a ser 'el motor del progressisme social i polític d'Andorra des del marc ideològic del centreesquerra i l'esquerra. A més, volen un partit més democràtic i fonamentat en l'autocrítica i que fomenti nous estils de lideratge 'que faci del treball en equip la seva força'. En aquest sentit, Pere López, que havia sonat com a futur líder de la candidatura ha indicat que volen 'desenvolupar l'activitat política en una organització més plural, horitzontal i pròxima', i que això ho volen estendre també a la direcció del partit. Així López ha assenyalat que en un futur 'el PS ha de tenir moltes cares que el representin'.

Fem PS també apunta el compromís d'obrir el partit a la ciutadania, convertir-se en una alternativa real de govern, engrandir el partit amb la diversitat i pluralitat d'idees i opinions i defensar models justos, solidaris i equitatius. A més, tal com ha explicat Rosa Gili, consideren que algunes de les persones que han anat marxant del partit ho han fet pels resultats de les eleccions, però també per l'actuació dels òrgans del partit, i per això garanteixen 'canviar de rumb', potenciar la transpariència i donar lliure accés a la informació, a més de fer 'un model de partit modern i en xarxa'.

Els membres del grup que han pres la paraula durant la presentació del projecte han repetit diverses vegades que aquest és un equip 'obert de bat a bat'. Així, Judith Salazar ha assegurat que treballaran per arribar a acords amb tothom amb qui puguin tenir objectius en comú. No han descartat parlar amb els membres del partit que van marxar, ni tampoc amb els que van assistir, aquest dissabte, a la fundació del corrent Socialdemocràcia i Progrés.

Sobre el suport que pot tenir aquest grup dins el partit, David Rios ha explicat que van començar a treballar en aquest projecte fa un parell de mesos i que ha anat creixent, i la voluntat és que continuï augmentant. A més, ha assenyalat que a banda de les onze persones que han presentat Fem PS hi ha altres companys que en formen part però que no han assistit a la presentació.

 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT