PUBLICITAT

El Govern reparteix poc més de tres milions en subvencions

  • Se salven de la retallada FAE, FAH, River, el club de vòlei, el de futbol i els ens que reben menys de 4.500?
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La presentació de la temporada de l'equip de la FAE, al novembre a Crèdit Andorrà. L'esquí continua sent el més beneficiat dels ajuts del Govern Foto: ÀLEX LARA

La secretaria d'Esports de l'Estat va fer pública ahir l'adjudicació de les ajudes corresponents a l'any 2013 a les entitats esportives legalment constituïdes, el Comitè Olímpic Andorrà, les federacions esportives i altres entitats esportives. L'import total de les subvencions esportives per aquest exercici és de 3.183.290 euros. Un any més torna a baixar i aquesta vegada s'esperava, donat que Jordi Cerqueda ja havia avançat que per segon curs consecutiu la partida es reduiria en un 10% donat el context d'austeritat en termes pressupostaris que estem vivint.

El secretari d'Esports va aparèixer ahir al Consell de Ministres per detallar totes les mesures, perquè dit 10% de la retallada no ha afectat a onze de les 37 que han rebut l'ajut econòmic per al 2013. Així doncs el Govern ha mantingut les subvencions en els casos d'ajudes inferiors als 4.500 euros, així com als clubs que han pujat de categoria com són el River Andorra, el Club Vòlei Andorra, el Futbol Club Andorra – secció de futbol i s'ha incrementat la subvenció a la Federació andorrana de Handbol per poder fer front a les despeses bàsiques de funcionament, centrada en la tasca amb les escoles i la base, l'embrió per fer créixer una entitat que no arriba als tres anys de vida.

LA FAE REP MÉS DINERS / La subvenció més quantitativa torna a ser la de la Federació Andorrana d'Esquí, per un import de 831.600 euros, una xifra que el Govern ha mantingut respecte l'any passat considerant la importància estratègica de la pràctica de l'esquí al Principat. En principi l'entitat que presideix Albert Coma entrava en la llista dels que veurien afectada la seva remuneració, però segons va explicar ahir Cerqueda ha estat tot just a l'inrevés: «Augmentem la dotació pel valor estratègic que té l'esquí al nostre país. A més els nostres esquiadors han pujat de nivell i també es treballen més disciplines. A l'esquí alpí s'afegeix l'snowboard, el biatlon i l'esquí de fons». Per si aquesta argumentació no era suficient en va donar una altra, més enfocada en el turisme: «Des del 2010 a Vancouver, el nivell de l'equip andorrà ha pujat internacionalment. A més cal preparar els Jocs Olímpics d'Hivern de Sochi i la participació d'Andorra és molt important perquè Rússia és un client d'Andorra i de les nostres estacions d'esquí».

¿PICADA D'ULL AL RIVER? / En segon lloc hi ha el River Andorra, amb una subvenció de 384.600 euros. El club de Gorka Aixàs està tornant a viure una època daurada, amb l'equip com a sòlid líder de l'Adecco LEB Or i l'ascens a l'ACB a tocar. No hi ha gaires dubtes de què el conjunt de Peñarroya pugui pujar esportivament parlant, però en els despatxos hi ha moltes ombres i ahir Jordi Cinca, Ministre portaveu i de Finances, va enviar un missatge tranquil·litzador: «El Govern sempre ha donat suport al bàsquet i ara estem parlant de tornar a l'elit del bàsquet espanyol. Caldrà veure de quins recursos disposarà el propi club, i què necessitarem a nivell d'instal·lacions, però en principi el bàsquet no té que patir per a res perquè l'ajudarem».

Per darrera del River, en el tercer lloc del rànquing, hi ha el Futbol Club Andorra, amb 265.860 euros, i el Comitè Olímpic Andorrà, amb 147.000 euros. En aquest darrer cas, el COA ha vist augmentada la dotació per poder fer front a la participació als Jocs dels Petits Estats i als Jocs del Mediterrani.

S'AVANÇA EL 70% / El Consell de Ministres ja havia aprovat a principis de gener una modificació del reglament d'ajudes a l'esport que va permetre avançar 261.485 euros com a part de les subvencions. Al març es realitzarà un primer pagament de 2.049.572 euros i en una segona fase rebran la resta de la subvenció, que puja als 872.233 euros. El primer pagament, que s'ha avançat al març, serà d'un 70% de l'import total per evitar tensions de tresoreria i dificultats financeres per part de les entitats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT