PUBLICITAT

Montané creu que no s'ha de fixar un llindar mínim a l'IRPF

  • El conseller diu que l'aplicació de l'impost hauria de ser progressiva
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El conseller demòcrata Xavier Montané Foto: ANA

El conseller general demòcrata Xavier Montané, considera que fixar un llindar mínim per a l'IRPF sense aplicar-hi cap correcció és un «sistema injust». Així ho va manifestar ahir al programa Ara i Aquí de RNA, on va explicar que l'aplicació de l'IRPF hauria de ser progressiva o si més no gradual a través d'exempcions. El conseller va afegir que considera que no és «descabellat» i que és compatible aprovar la llei de l'IRPF amb un ajornament, tot i que la idea inicial del Govern era aprovar el text aquest any per començar a aplicar-lo al 2014.

A més, Montané considera que pel que fa al llindar proposat pels socialdemòcrates, de 40.000 euros, caldria veure quina recaptació suposaria i si seria acceptat per França a l'hora de signar el conveni de no doble imposició. En aquest sentit, va reconèixer que els hauria agradat que la signatura hagués anat més ràpid i ha reconegut que aquest tema condiciona l'elaboració del text.

El conseller va indicar que és una qüestió que des del Grup Parlamentari Demòcrata es miren amb molta cautela per la situació actual.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT