PUBLICITAT

Els joves veuen difícil regular l'ús de les xarxes socials

  • Proposta perquè la baixa per maternitat passi de 4 a 8 mesos
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rosa Gili, ahir Foto: ANA / M.T.

Un dels temes que va generar més debat ahir a les comissions legislatives celebrades en el marc del Consell General dels Joves és la proposició de llei per regular l'ús de les xarxes socials. Es tracta d'un tema d'actualitat sobre el que, tal com va explicar el conseller general demòcrata Josep Anton Bardina, cal que s'entengui que les xarxes socials no són dolentes, sinó que el problema és l'ús que en fan les persones, i per això el que cal regular com s'utilitza.

Un dels alumnes que participen a l'edició d'aquest any del Consell General dels Joves, Raul Benet, va explicar que s'ha decidit tocar el tema de les xarxes socials «arran dels problemes que hi ha hagut últimament en el món dels joves». Benet va assegurar que hi ha gent que ho passa malament, i que els més perjudicats acostumen a ser els joves amb més problemes «perquè són amb qui més es posen».

Tot i això, va reconèixer que és un problema difícil de resoldre, ja que no és que s'hagin de regular les xarxes socials sinó que el problema són les persones i la seva manera d'actuar. De la mateixa opinió és Bardina, que va destacar que cal clarificar tots els conceptes, i que el que s'ha d'intentar regular és com millorar la privacitat de les dades de les persones i com es poden perseguir les conductes que ja estan tipificades com a delicte, informa l'ANA.

La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili també va valorar positivament aquesta proposta tenint en compte que és un tema que preocupa no només als joves sinó a tothom, tal com es va posar de manifest en l'assemblea parlamentària de l'OSCE on va assistir recentment.

BAIXA MAETRNAL / Pel que fa a l'anàlisi dels altres temes que es van posar sobre la taula, molts d'ells es troben condicionats per la crisi econòmica, tal com va apuntar Gili, per exemple, en el cas de l'allargament de la baixa de maternitat. La consellera va explicar que els joves proposen que passi de 4 a 8 mesos, i a ella li agradaria que la iniciativa arribés al Consell General, perquè «va en la línia del que es fa als països nòrdics on es té més cura de la família i dels infants sense deixar de ser competitius». Gili va celebrar que els joves siguin sensibles a aquests temes socials, però també va alertar que cal tenir en compte si la situació econòmica actual permet prendre aquest tipus de decisions polítiques.

També es va debatre una proposta per tal que els alumnes puguin disposar d'un ordinador portàtil, amb l'objectiu d'alleugerir el pes de les carteres i donar accés a tothom a un funcionament més dinàmic. Gili va valorar positivament la idea, tot i que també està subjecta a la disponibilitat pressupostària actual.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT