PUBLICITAT

Fem PS vol un partit més «transparent, democràtic i obert»

  • Els compromisos i valors que defensa el projecte cerquen un canvi de «les actituds»
  • L'equip treballarà en un programa i una candidatura per liderar la formació
L.F.M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El grup Fem PS ahir al vespre durant la presentació del seu projecte Foto: TONY LARA

És més una qüestió de forma que de fons. El projecte Fem PS no qüestiona la ideologia ni els estatuts del Partit Socialdemòcrata, al contrari, «està dins de centre/centre-esquerra,que és l'espai que li correspon al PS». Allò que qüestiona són actituds i funcionaments del partit, tal i com mostren els quatre valors en els quals es basen i els 10 compromisos que assoleixen.

Volen que sigui «més demòcratic», com va dir ahir Pere López, «amb voluntat de pacte», segons Judith Salazar, «més transparent i pròxim», en boca de Rosa Gili o «que treballi més en equip i tingui el màxim respecte per la pluralitat d'opinions», com va dir David Rios.

L'equip Fem PS, «que no és ni un bàndol ni un corrent», però sí serà una «candidatura de cara al congrés», vol «recuperar la força que havia tingut el PS» i convertir-se en una «alternativa real de govern». Per això, hauran de treballar amb la militància i tornar a «il·lusionar» els ciutadans. Així doncs, busquen precisament la manera que, com deia Jaume Bartumeu, el PS torni a «engrescar».

A més dels quatre esmentats, van assitir a la presentació Jan Cartes, Susanna Vela, Jaume Rifà, Rosa Mari Rechi, Gerard Alís, Carol Cureau i Joan Ramon Marina.

ELS 4 VALORS / Rios va explicar que la vocació de l'equip, que es va començar a gestar fa dos mesos, és créixer, abraçar tots els militants i estar oberts a tot el que aquests vulguin aportar. Sempre però fidels a quatre valors fonamentals: «obertura, transparència, noves actituds, proximitat».

L'obertura perquè «actualment la societat està canviant i ens demana una modernització per ser més eficients i efectius per cobrir les seves necessitats», va explicar Judith Salazar, que va afegir que «l'anterior executiva ja treballava en aquest sentit de fomentar la participació, però cal anar més enllà». En aquest sentit Salazar va parlar de «construir ponts de diàleg i buscar consensos» amb altres forces polítiques, plataformes ciutadanes o ONGs. «Poder ser capaços d'assolir pactes i enfortir l'altenativa progressista».

Per a López «el PS és l'únic projecte sòlid polític progressista del país», però, «calen noves actituds», entre elles: millorar la comunicació interna i externa del partit, «canviar la manera de relacionar-se amb la ciutadania»; tenir la «capacitat d'autocrítica» o facilitar més que la opinió dels militants arribi als òrgans directius «fent-lo més plural i horitzontal i fomentant la proximitat». Convertint-lo, en definitiva, «en més democràtic».

Gili va dir que el «PS té una ideologia definida però que ha perdut la credibilitat» i va dir que els «que han marxat» del partit «probablement ho han fet desmotivats per les derrotes electorals» però també perquè no estaven d'acord amb com funcionaven els òrgans directius.

«Dues coses amb les que hem fallat és la transparència i la proximitat», per això, entre d'altres, Fem PS vol apostar per la e-democràcia. Gili va dir que ara és el moment de fer el canvi ja que queden dos anys per a les eleccions.

Fem PS no van voler confirmar el lideratge de la candidatura al congrés. Pel que fa a aquest, Rios va dir que no es plantegen «dimissions» i que si «estem aquí és perquè el PS no desaparegui».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT