PUBLICITAT

Pares i metges enfrontats per l'alimentació del bebè

  • Els progenitors vegetarians d'un nadó s'enfaden amb una pediatra que opta per no responsabilitzar-se dels efectes que pot tenir la dieta
L.F.M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un nadó és auscultat per una pediatra, en una consulta mèdica Foto: EL PERIÒDIC

Fa vuit anys que els pares són vegetarians i han decidit educar el seu fill, que va néixer el juny passat, sota els paràmetres nutricionals d'aquesta alimentació. Aquesta setmana passada el nadó va tenir febre, fins llavors «estava perfecte, amb el pes adequat i tot correcte». A urgències els hi van dir que podia ser un «virus», i que un cop passades 24 hores, anessin al seu pediatra de capçalera perquè li fes una revisió. «No en teníem cap de concret, l'hem portat a diversos metges aquí a Andorra, però no en tenen ni idea de la dieta vegetariana i no et poden assessorar massa, tot i que ho respecten».

De fet, els pares van trobar finalment un metge a Sant Cugat que els ajuda a introduir l'alimentació vegetariana al seu fill. Però, de totes maneres, «en volíem un aquí a Andorra per casos d'urgència». Per això, un metge de l'hospital els hi va recomanar una pediatra. El dia que van anar a la consulta, va començar el conflicte. Segons els pares, quan la pediatra va saber que l'alimentació del nadó era vegetariana «li va canviar la cara, ens va amenaçar dient-nos que les proteïnes vegetals no són igual que les animals i no va voler atendre el nostre fill, no li va mirar ni la febre i ens va acabar dient que no li portéssim més el nen perquè no l'atendria».

El pare va explicar que «ens vam sentir discriminats, com si es tractés d'un cas de racisme», a més, va afegir que presentaran una queixa formal al Col·legi de Metges per «inassistència a un bebè».

La pediatra, per la seva banda, no està d'acord en què es tractés d'un tema de discriminació i va negar no haver atés el nadó: «jo li vaig fer la revisió normal, els vaig entregar la gràfica i les dades de creixement i els vaig atendre»; sí que és cert que «els hi vaig demanar que no me'l tornessin a portar, perquè jo no dono recomanacions per a una dieta vegetariana».

Tanmateix, la pediatra va afirmar que «això no vol dir que no respecti l'opció de cada un, però jo no hi estic d'acord, jo crec en la medecina tradicional, per això els hi vaig dir que busquessin un professional que conegui i comparteixi el que ells creuen». Per a la pediatra, si es vol un tipus de medicina determinat «com la xinesa, la homeopatia, etc. s'ha d'anar a algú que la conegui». I va concloure que «jo vaig ser honrada, no he estudiat medicina vegetariana i la desconec, per això els hi vaig dir que busquessin algú altre». Finalment, però, va afegir dues reflexions: en primer lloc, «el pare fa cinc anys que és vegetarià i la mare set, no s'han criat amb el vegetarianisme, per què ho volen per al seu nadó? No hauria de poder decidir-ho ell?» i, en segon lloc, «la dieta vegetariana és aconsellable si cap pediatra del país ha volgut fer-se'n càrrec?». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT