PUBLICITAT

Martí demana «un debat serè i amb esperit constructiu» als Bombers

  • Recasens reclama legislar les funcions del Cos per poder desenvolupar reglaments per al dia a dia
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Toni Martí examina un dels guardons per als bombers, ahir Foto: TONY LARA

Ecap de Govern, Toni Martí, va assegurar ahir durant la celebració del patró del Cos de Bombers que la reforma dels complements de jubilació dels funcionaris entrarà a tràmit parlamentari durant aquest període de sessions, i va demanar als treballadors de la funció pública, i en especial als bombers, que enfoquin el debat «amb serenor i esperit constructiu». Durant l'acte, la direcció dels Bombers va aprofitar per tornar a reclamar una llei del Cos, així com la necessitat que es cobreixin les places vacants. El president de l'Associació de Bombers d'Andorra (ABA), Joan Torra, també va voler reivindicar que es tiri endavant el reglament de seguretat contra incendis. A més, Torra va manifestar que no veu factible que la reforma dels complements de jubilació es pugui enllestir abans de l'estiu, i va lamentar que faci més d'un mes i mig que el ministre de la Funció Pública, Jordi Cinca, no s'hagi posat en contacte amb l'ABA per continuar amb les negociacions. Torra va insistir en que «les negociacions estan parades, fa més d'un mes que estem esperant que el ministre de la Funció Pública ens convoqui». I va afegir que no veu viable que el text pugui estar enllestit en aquest període de sessions perquè, «a banda del retard en les negociacions, caldrà disposar de l'informe preceptiu de la comissió consultiva abans d'aprovar la llei» sobretot després de la sentència del Tribunal Constitucional en relació a la llei de retallades.

Les declaracions de Torra no van coincidir amb les del Ministre d'Interior, Xavier Espot, que entén que el Govern i els sindicats de funcionaris estan negociant perquè «Cinca ja ha mantingut diverses reunions amb els sindicats, i s'han anat responent als aclariments que han sol·licitat». Tant Espot com Martí van fer referència a la proposta que va ser rebutjada pels Bombers sobre la racionalització de les hores extres i les retribucions de les especialitats. Tots dos van lamentar que la iniciativa no prosperés, i van celebrar la proactivitat de la direcció de Bombers. El director del Cos, Joan Carles Recasens, va afegir que la proposta «no està descartada del tot perquè s'estan afinant alguns punts per tal que pugui ser més atractiva per als membres del Cos de Bombers».

Llei i reglaments / Recasens també va aprofitar la festivitat de Sant Joan de Déu, patró dels Bombers, per reclamar que s'aprovi durant aquest any una llei de bombers. El director va insistir en que la llei permetria disposar d'un marc general per desenvolupar tots els reglaments necessaris per al dia a dia del Cos i, responent a les declaracions d'Espot que va dir que la llei no es farà fins que no es reformi la Llei de la funció pública, Recasens va considerar que els dos textos es podrien treballar alhora i aprovar-los al mateix temps. El director del Cos de Bombers també va demanar que el pressupost del 2014 inclogui l'assignació necessària per cobrir les quatre places vacants que té el Cos, després de les baixes que hi ha hagut durant els darrers dos anys. De fet, Recasens va recorda que la part operativa està coberta, però que «on falten hores és en la feina de despatx, relacionada amb la gestió i les àrees».

Torra, també va anunciar que dilluns vinent, l'ABA es reunirà amb el ministre d'Interior per reivindicar un reglament de seguretat contra incendis, que segons va argumentar « és una mancança que afecta tot el país i cal que ens posem als nivells europeus». I va considerar que «aquesta qüestió no interessa perquè té un cost per a les empreses que no és assumible en la situació econòmica actual». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT