Un gol de Pedro en el descompte manté la marxa triomfal del Lusitans

• L'empat en el clàssic permet el líder escapar-se a vuit punts i l'Engordany abandona la zona vermella
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Sirvan pressiona Atabu en una acció del partit entre la UE Santa Coloma i el FC Lusitans, ahir a la tarda al Camp d'Esports d'Aixovall Foto: SILVIA CASALS / FAF

El Lusitans està més a prop que mai de revalidar el títol de campió de Lliga després d'un cap de setmana de nou perfecte per als interessos del líder. Un gol de Pedro en el descompte va servir a l'equip que dirigeix Carlos Sánchez per sumar els tres punts contra la UE Santa Coloma (2-1), que s'havia erigit al segon lloc. Poc després el Pidasa Santa Coloma i el Sant Julià van empatar sense gols en el clàssic i per tant el Lusitans té ara un marge de vuit punts respecte dels tres seus grans rivals pel títol, que en sumen 31. No s'ha d'oblidar la batalla pel subcampionat, que garanteix plaça en la prèvia de la UEFA Europa League i que es presenta trepidant, ara per ara amb la UE ocupant aquesta posició gràcies al gol average.

La lluita pel títol va adquirir un color diferent quan al minut 17 del Lusitans-UE Luis va centrar des de la banda dreta i Valls va rematar de primeres per fer el 0-1. Aquell gol deixava només dos punts entre el líder i el segon classificat però el partit estava sent obert, els dos equips gaudien d'ocasions de gol i superada la mitja hora Atabu va veure lleugerament avançat Periánez i va enviar un míssil de 40 metres que va entrar per l'escaire.

Amb l'1-1 al descans, la segona part va ser molt diferent. El joc travat va passar a ser el factor predominant, sense que s'arribés a exhibir joc brut. Els dos equips tenien més preocupació per encaixar que per marcar però quan el duel ja semblava decidit, en el minut 90 va aparèixer Pedro per marcar un gol que pot valer una lliga.

Després Pidasa i Sant Julià van tancar la jornada amb un empat sense gols en un partit dominat de cap a fi pels lauredians, que van intentar marcar de totes les maneres i fins i tot va topar-se amb el travesser en un xut de Fabio al límit del descans. El Pidasa gairebé va ser nul en atac.

Burger King, al pou / La lluita pel descens també va deparar sorpreses ja que l'Engordany va derrotar 2-1 el Burger King Inter d'Escaldes. D'aquesta manera l'equip que ocupava l'últim lloc de la classificació no només surt del pou sinó que a sobre eludeix la posició de promoció, beneficiat per l'altre partit. El Burger King, per contra, torna a l'últim lloc després d'aconseguir sortir d'ell en la primera jornada del play-off.

L'Engordany, a més, va haver de refer-se de diversos cops morals. Primer a un gol en contra, ja que Martins va avançar l'equip escaldenc al minut 32. Jonathan Fernandes al 41 i Brian Mengual al 57 van aconseguir capgirar la truita però al 61 Diego Abdián va veure la segona targeta groga i l'Engordany es va quedar amb deu jugadors ja fins el final del partit, tot i que va poder defensar amb èxit la renda per la mínima que tenia.

En l'altre partit el Principat es va prendre la revenja personal amb l'Encamp amb un 0-2, encara amb el partit de la fase regular latent que també havia guanyat l'equip de Raúl Cañete per un contundent 6-1 però que va perdre als despatxos per alineació indeguda. Els mateixos equips s'han tornat a veure les cares i el Principat, a més de deixar clar quin és l'equip més potent dels modestos de Primera, ha deixat l'Encamp en la penúltima posició una setmana després de sortir de la zona vermella.

Aquesta vegada la superioritat del Principat no va ser tan notòria però els gols d'Àlex Izquierdo (minut 34) i Marc Fajardo (86') van ser suficients perquè l'equip de Cañete s'allunyi a quatre punts de la plaça de promoció i a sis del descens directe a Segona.

La lliga continuarà la pròxima amb els partits a les 12.00h Pidasa-Lusitans (Aixovall) i UE-Sant Julià (Alàs) del play-off pel títol i al Burger King-Encamp (16.00h) i Principat-Engordany (18.00h) pel descens.