PUBLICITAT

Els esbarts del país volen donar-se a conèixer i participar en l'atracció del turisme

  • Les cinc entitats del Principat es plantegen organitzar-se per sortir al carrer els caps de setmana
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

els cinc esbarts del Principat sovint organitzen esdeveniments per separat, però ahir, amb motiu del 50è aniversari de l'Esbart Laurèdia, van participar conjuntament en un aplec. Tal com va indicar el director artístic de l'Esbart Laurèdia, Jaume Torra, es podrien incrementar les actuacions conjuntes amb d'altres esbarts i es podria treure profit d'aquests esdeveniments com a reclam turístic. Torra va explicar que «a vegades els esbarts estan mal aprofitats» i que fins i tot «hi ha gent del país que no els coneix, i per tant, es vol fer una tasca per donar-se a conèixer».

En aquesta mateixa línia, la directora de l'Esbart d'Andorra la Vella, Sílvia Martí, va afegir que els balls tradicionals podrien ser un bon reclam turístic, i que si els esbarts s'organitzessin per sortir al carrer els caps de setmana, els visitants tindrien ocasió de «conèixer la nostra cultura popular». De fet, també va recordar que esbarts de fora del país sí que fan actuacions els caps de setmana per donar-se a conèixer, i que aquí «si no ens podem coordinar per fer-ho tots junts, potser ens podríem combinar perquè ho fessin uns dies uns i uns dies uns altres». Martí va assegurar que «nosaltres estem disposats a col·laborar en el que sigui».

La directora de l'Esbart d'Andorra la Vella també va coincidir amb Torra en què les actuacions conjuntes s'haurien de potenciar, ja que «fa molts anys sí que fèiem més aplecs però ho vam anar deixant i ho trobem a faltar». I explica que cada esbart organitza el seu calendari i potser per això no s'han preparat més accions conjuntes, però que és una bona iniciativa, sobretot per als més petits «perquè no saben ni que hi ha més esbarts al país» i així es coneixen.

De fet, per al mes de maig hi ha previst un altre aplec, en aquest cas amb els ballarins adults dels esbarts i els membres de l'Esbart de Sarrià de Barcelona com a convidats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT