La Font Blanca serà Campionat d'Europa al 2014

• La ISMF fa públic el calendari del pròxim curs durant la Copa del Món de la Font Blanca
  • A nivell competitiu les fèmines de la FAM Bellés i Dusautoir tornen a aconseguir pujar al podi
ARCALÍS

Els participants de la cursa individual enfilen la primera ascensió, ahir a Arcalís-Vallnord Foto: TONY LARA

El gran atractiu de la cita de Copa del Mon Font Blanca 2013 que s'ha disputat aquest cap de setmana a Vallnord s'ha vist empetitit per la publicació del calendari de la pròxima temporada per part de la Federació Internacional d'Esquí de Muntanya (ISMF), ja que Andorra havia demanat candidatura per acollir els Campionats d'Europa i el màxim estament li ha concedit.

Res tenen a veure amb tot això el delegat de la ISMF que ha vingut a supervisar la Font Blanca, Pierre Dollo, que malgrat tot ha vist com una vegada més la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) ha estat a l'altura de les circumstàncies i de nou ha confirmat la cita andorrana com una referència a nivell organitzatiu. «Un 10 sobre 10, sense dubte», va coincidir a dir ahir el director de carrera, Carlo Ferrari. «Tot ha sortit rodó: el temps, cap contratemps, un bon ambient a nivell de públic els dos dies... El que més em preocupava era el recorregut de la individual però els corredors han quedat encantats tot i que es tractava del traçat alternatiu».

La FAM ha demostrat aquests dos dies perquè Andorra cada any té com a mínim cita de Copa del Món i la notícia de que al 2014 serà Campionat d'Europa confirma el bon cartell que té Andorra com a seu. Els antecedents han estat els Campionats del Món de Canillo 2010 i els Campionats d'Europa del 2005 que nou anys més tard tornaran a fer-se a les nostres fronteres. El que no se sap és on, però sí que es disputaran també una cursa vertical i una individual per a totes els categories: «Simplement vam demanar candidatura però encara no sabem si tornarem a fer la clàssica Font Blanca o variarem la ubicació. S'ha d'analitzar, va explicar el president sobre una cita que cada any es fa al febrer.

BON MARDION GUANYA LA INDIVIDUAL / A nivell competitiu han estat dos dies amb més de 300 corredors per a una cita puntuable per a la Copa del Món, l'Espanyola, la Catalana i la d'Andorra. Ahir en la prova reina, la individual, el francès William Bon Mardion va ser l'alternativa a Kilian Jornet –de baixa immers en el seu nou projecte, el documental Summits of my Life– i es va erigir a la primera posició en un atractiu dia que va tenir a la Coma d'Arcalís com a centre neuràlgic i que va destacar pel bon temps i el fantàstic ambient que va superar els 300 visitants al llarg de la jornada. Per part de la FAM Joan Vilana va demostrar que manté el bon estat de forma que va exhibir als Mundials i va obtenir una meritòria 24a posició mentre que Ludovic Albós va certificar l'objectiu de tenir dos corredors entre els 30 primers en acabar 27è. Dissabte, el guanyador de la Vertical havia estat l'italià Damiano Lenzi i els millors andorrans havien estat els mateixos: Vilana, 24è i Ludovic Albós, 26è.

Les grans protagonistes de la FAM, però, han tornat a estar les fèmines. Sophie Dusautoir va ser quarta ahir en la individual, que va guanyar Laetitia Roux i dissabte va ser segona en la individual. Inka Bellés va ser ahir la segona júnior, amb idèntic resultat que dissabte en la vertical. Andorra, doncs, ha fet tres podis en la Font Blanca 2013.