PUBLICITAT

Luis Quintana i Projecte Mut: regust illenc a les nits de la Fada

  • La SER distribueix des d'avui les entrades per al concert de Salvador Bertrán
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Serra i Barbé són Projecte Mut. Foto: EL PERIÒDIC

Quina casualitat: el cartell setmanal de la Fada inclou dues propostes radicalment diferents però amb un punt en comú geogràfic: l'origen illenc. El canari Luis Quintana desfila divendres per la capital amb el seu quart disc acabat de sortir del sarró. Es titula Bailando con Vicent i consisteix, com es veu a venir, en una incursió musical pel personal món líric del periodista valencià Manuel Vicent. Un cas ben exòtic perquè fins ara estàvem acostumats a versions de poetes de tot pelatge, i el que proposa Quintana –que defineix la seva música amb tres paraules: quotidianitat, versatilitat i identitat– és un tirabuixó amb rosca: una dotzena de cançons inspirades en articles periodístics. Res de versions, adverteix. Caldrà veure com se'n surt, però la cosa promet.

Més convencional és en aquest sentit la proposta dels eivissencs David Serra i Joan Barbé, o Projecte Mut, que versionen en el seu tercer àlbum –Corda i poal– un reguitzell de poetes illencs –Esteve Portes, Joan Ferrer, Iolanda Bonet, Toni Roca, Carles Fabregat– amb un estil que combina bateria i guitarres amb instruments tradicionals «pitiüsos» –ho havíem de dir– com ara les castanyoles, el tambor pagès i l'espasí. Un còctel de pop, folk i rock amb regust mediterrani i amb què va arribar a la votació final del millor disc pop rock del 2013 de la revista Enderrock i va ser nominat per al disc català de l'any a de RNE-Ràdio 4.

D'altra banda, la cadena SER comença avui mateix a distribuir les entrades per al concert del 10è aniversari de l'emissora, amb el barceloní Salvador Bertrán i la cordovesa India Martínez, que tindrà lloc el 27 de març al Centre de Congressos de la capital. Bertrán, artista revelació de l'any segons la cadena Dial, debuta al Principat en format acústic i l'àlbum de debut, Cambio de planes. India Martínez, Grammy llatí del 2009 a l'artista revelació, amb el quart, Otras verdades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT