PUBLICITAT

López creu que el partit ha fallat en les actituds i aposta pel diàleg

  • Els president i cinc membres de la Comissió Gestora del PS dimiteixen perquè «s'ha vist malmesa» la seva neutralitat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El socialdemòcrata Pere López va insistir ahir en una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA en el fet que el PS ha fallat en les actituds dutes a terme en els darrers anys, que han portat a una «poca obertura cap a la societat» i a «perdre visibilitat en la societat». En aquest sentit, no va voler assenyalar cap persona en concret sinó al conjunt dels qui han ostentat càrrecs públics del partit. Per això, López va indicar que ara és el moment que el PS s'obri a la societat i això passa per apostar pel diàleg i la proximitat. Per poder dur a terme aquesta tasca, fan falta persones capaces d'asseure's amb persones que pensin diferent i arribar-hi a punts d'entesa. Aconseguir aquests objectius passa per «actituds i personalitats diferents de les d'ara».

L'exministre del PS va explicar que ja aquest estiu va transmetre a Bartumeu i a altres militants que les coses s'havien de fer d'una altra manera per acostar-se més als ciutadans. Des de Fem PS creuen que només els partits que sàpiguen integrar totes les persones i opinions tenen futur polític.

EL CONGRÉS / Sobre la possibilitat d'encapçalar una candidatura a la primera secretaria del Partit Socialdemòcrata, López va reiterar la seva predisposició però va afegir que encara no se n'ha parlat i que això dependrà de la trentena de persones que conformen l'equip de Fem PS. López també va dir que no se sent responsable del moment de crisi interna en el que està immers el PS perquè considera que el congrés del mes de maig hauria de ser un espai on debatre sobre ideologia i persones i que hagués estat bo «un enfrontament intern» perquè sorgissin propostes de millora.

DIMISSIONS / El president de la Comissió Gestora del Partit Socialdemòcrata, Alain Mateu Montané, i els membres d'aquesta comissió, Àngel Dalmau, Alfons Miralles, Josep Roig, Josep Anton Castell i David Borràs van presentar ahir la seva dimissió irrevocable de la comissió. Tal i com van exposar en una carta conjunta, la dimissió ve motivada «pel fet que s'ha incomplert el mandat que la Comissió Gestora va rebre del Comitè Directiu el darrer 27 de febrer, al haver-se efectuat, per part d'algun integrant de la mateixa, declaracions i publicacions d'articles d'opinió partidistes a la premsa, i també utilitzat les eines i la imatge del PS per difondre comunicacions a tota la militància, sense disposar de l'acord de cap òrgan» I per tant, consideren que la neutralitat de la Comissió «s'ha vist malmesa».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT