PUBLICITAT

Al projecte museístic es pretén que els veïns cuidin la imatge dels edificis

  • Les obres obriran un accés directe a la part del passeig del riu tancada fins ara
  • Els treballs estan dins de termini i finalitzaran el maig de l'any vinent
PEPA GALLEGO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'estructura de l'obra del projecte museístic per sobre de l'avinguda Carlemany. Foto: TONY LARA

Al projecte constructiu del Museu d'Interpretació de la Vall del Madriu es pretén que tot l'entorn estigui a la seva alçada, o importància, i per aquest motiu des del Comú s'està incidint en el compliment de l'ordinança comunal perquè els veïns no pengin la roba als balcons. La construcció del Museu contempla un passeig pel riu i una plataforma de pas per accedir a l'altre costat, on el passeig quedarà obert i connectat. Per donar una millor imatge a aquest passeig, des del Comú s'ha reiterat el compliment de la norma. Per al compliment de l'ordinança, agents d'atenció ciutadana i de circulació estan anant porta per porta per recordar als veïns aquesta normativa comunal.

No es preveu sancionar, sinó arribar al consens i, a més, el cònsol d'Escaldes-Engordany, Antoni Martí, va explicar que des del Comú també són comprensius amb aquells habitatges que no tenen lloc i estan buscant solucions conjuntes. Martí va recordar l'esforç que el Comú està fent per revitalitzar la part alta de la parròquia, però va dir que els veïns també han de posar-hi de part seva, com ara pintar algunes façanes.

Ahir es va presentar com estan anant els treballs, a peu d'obra, com sempre fa Martí, qui va explicar que les obres estan anant en els terminis fixats perquè el maig vinent, com es té previst, estiguin finalitzades. El cònsol escaldenc va destacar l'obertura del passeig del riu, perquè ja s'ha negociat amb un propietari perquè es puguin connectar les dues parts, no solament mitjançant la passarel.la del museu sinó també a la part del pont dels Escalls "perquè es pugui donar el tomb complet a les dues parts del riu", va dir Martí.

UN ESCENARI SOBRE EL RIU
La plaça- pont sobre el riu Valira, amb 117 metres quadrats, està projectada per ser un tipus de terrassa en què es puguin celebrar diversos tipus d'actes.

Aquest passeig serà un dels diversos nivells que presentarà tota la construcció. Però l'edifici que passa per sobre de l'avinguda Carlemany és, amb 446 metres quadrats, la part més emblemàtica. La construcció es formalitza com un pont recolzat sobre la pedra del Roc del Metge i uns pilars que li permeten volar sobre el riu i, alhora, connectar amb les arrels dels fonaments i les infraestructures que l'alimenten i, en particular, de l'aigua. L'exterior, amb un mur cortina amb vidres de diferents tonalitats, "es veurà per tot el llarg de l'avinguda", va explicar sobre el terreny Martí. Per sobre d'aquest edifici i donant al riu hi haurà una caiguda d'aigua, amb un circuit tancat, de 16 metres d'alçada.

La setmana vinent es preveu fer l'obertura de les tres propostes que es van presentar per fer el projecte museològic. Des del Comú es valorarà que la proposta estigui dins els costos que pot assumir la corporació d'Escaldes-Engordany. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT