PUBLICITAT

Nou èxit de participació i assistència a la Massana Còmic

  • La ?Història digital d'Andorra', una de les obres amb més èxit
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Una dona visita una de les sales d'exposició del Saló del còmic de la Massana, al recinte de la Closeta. Foto: âlex LARA

La Massana Còmic va tancar ahir la seva dissetena edició revalidant l'èxit assolit durant tota la seva trajectòria: «El balanç és excel·lent, tant pel nombrós públic que ens ha visitat durant tot el cap de setmana com per la qualitat de les exposicions», va assegurar el director del saló, Joan Pieras que va afegir que «el més important és la bona valoració que han fer els artistes. Per ells no és un saló més, sinó que explicaven que es respira l'ambient del còmic i han remarcat la bona sintonia amb els altres dibuixant, amb l'organització i amb el públic».

Set artistes van participar en aquesta gran cita amb el món del còmic: Carlos Ezquerra, Jordi Planellas, Enrique Ventura, Mique Beltrán, David Rubín, Jordi Longarón, Kenny Ruiz i Jan.

L'únic que no va poder ser present a la cita massanenca és Longarrón, per motius de salut. Els altres artistes van poder mantenir un estret contacte amb els seus seguidors. La major part dels artistes es van quedar a la Massana fins ahir tot i que David Rubín, nominat a la millor obra (El Héroe 2) al Saló del Còmic de Barcelona, es va quedar fins al tancament d'aquesta dissetena edició.

Joan Pieras va destacar que els artistes es van trobar molt còmodes en el saló i va afirmar que la clau del saló és «el bon rotllo i que es respira ambient de còmic».

Moments més emotius / Com sempre, un dels moments més emotius va ser la signatura d'exemplars, ja que els dibuixants i il·lustradors «regalen» unes dedicatòries que són autèntiques obres d'art. Cal remarcar que també es van afegir a la signatura de dedicatòries altres autors que no exposaven però que van venir a la Massana Còmic, com Paco Nájera, Joan Mundet i Martín Saurí.

Jordi Planellas no va parar de dibuixar a la protagonista de la Història Digital d'Andorra, la Txell, en els volums que es van imprimir amb caràcter d'urgència perquè poguessin ser presents al saló i que es van exhaurir en una hora.

HISTÒRIA DIGITAL D'ANDORRA / El llibre es va poder editar gràcies a Aloma Editors. Història Digital d'Andorra és una visió amena, rigorosa i en alguns moments satírica de la història del Principat. Planellas també és l'autor del cartell d'aquesta dissetena edició. Pieras no va voler donar xifres concretes d'assistència però va recordar que dissabte passat la sala d'actes de la Closeta es va omplir de gom a gom amb motiu de les firmes dels autors que van passar pel saló i la presentació del còmic Història digital d'Andorra, «que va exhaurir els cinquanta exemplars en una hora», va assenyalar.

Fins a finals d'abril es podrà visitar-se al museu de la Massana Còmic l'exposició de Carlos Ezquerra sobre el seu personatge més famós, Judge Dredd.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT