PUBLICITAT

La pista Antenes, preparada per a la Copa del Món del KL

  • Es preveu batre el rècord de velocitat de 2011, en mans del suís Philippe May amb 161,94km/h
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Gardella, Pie, Farrel i Maestre, ahir durant la presentació a Grandvalira Foto: GRANDVALIRA

La Copa del Món del Kilòmetre Llançat torna al Principat. Serà la quarta i penúltima prova del calendari de la Federació Internacional d'Esquí (FIS), i tindrà lloc a la pista Antenes de Grau Roig demà (10.00h la primera mànega, 11.00h la segona) i diumenge (9.30h). Comptarà amb els millors del món com el rècordman Simone Origone o l'actual campió de Copa del Món, Klaus Schrottshammer. Serà la segona edició a Grandvalira, i tot pensant que en el futur la pista Riberal de Grau Roig rebi proves internacionals de KL. Aquest any s'han realitzat millores per fer-la més segura i més ràpida, per tant més competitiva. El director de cursa, Juanjo Gardella, va comentar que esperen «batre el rècord de la pista» que va establir el suís Philippe May en el descens inaugural del traçat el 2011 amb 161,94 km/h.

El corredor britànic, Jan Farrell, ha agraït el fet que a Andorra «sempre ens cuiden molt bé» i ha vaticinat que l'esdeveniment «serà aquest any millor que l'anterior», destacant que Grandvalira és l'únic domini del sud d'Europa que acull aquesta Copa del Món de KL.

La cita reunirà a 53 corredors procedents de 8 països: Andorra, Àustria, Espanya, França, Gran Bretanya, Itàlia, Suècia i Suïssa. Entre ells, hi haurà els dos millors exponents del món de la disciplina, en la categoria masculina i femenina. L'italià Simone Origone, de 33 anys i guanyador de 7 Copes del Món de KL, l'home que més velocitat ha assolit sobre els esquís a nivell mundial amb 251,4 km/h. L'alpí afronta la competició liderant el rànquing de la FIS a la disciplina després d'haver pujat a l'esglaó més alt del podi en les tres proves disputades a la Copa del Món 2013.

D'altra banda, Sanna Tidstrand, sueca de 28 anys, ostenta l'actual rècord del món femení al registrar una velocitat de 242,59 km/h. Tidstrand arriba a Grandvalira ocupant el primer lloc de la classificació general del campionat.

LA PISTA RIBERAL, PER AL FUTUR / La pista Riberal en què es treballa de cara al futur és més llarga que Antenes, amb un gran desnivell i una àmplia zona de frenada que permetrà assolir velocitats més altes. La intenció és que un cop estigui homologada per la FIS, pugui acollir els Campionats del Món d'aquesta disciplina el 2015. En aquest sentit, Gardella ha afegit: «Estem en un nivell molt alt d'organització de competició. Aquesta prova arriba en un moment òptim per seguir demostrant que Grandvalira pot aconseguir els campionats el 2015».

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT