PUBLICITAT

La Seu incideix en la necessitat de civisme dels seus ciutadans

  • La campanya se centra en els excrements de gos, l'ús de les papereres i el reciclatge?
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
La presentació d'aquesta nova etapa de la campanya de civisme, ahir Foto: AJUNTAMENT DE LA SEU

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell va presentar ahir la nova fase de la campanya de civisme La Seu és casa teva. Cuida-la!, i que durant tres mesos farà especial incís en tres ítems principals: la recollida dels excrements de gossos, el bon ús de les papereres i el correcte reciclatge de les deixalles.

En aquest sentit, s'ha fet una primera acció que ha consistit en senyalitzar amb banderetes de color vermell les caques trobades en un sol parterre de la plaça del Codina; en recollir les diferents deixalles trobades en papereres en lloc d'estar dipositades en el seu contenidor: i missatges informatius del què costa netejar certes actituds incíviques a les places i carrers de la Seu.

La presentació d'aquesta nova etapa de la campanya de civisme va anar a càrrec de la tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones de l'Ajuntament de la Seu, Anna Vives, de la regidora de Joventut, Meritxell Planes, del gerent de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet, Jordi Vilaró, i de l'inspector de la Policia Municipal, Joan Josep Martínez, que van explicar les diferents línies d'actuació pensades per conscienciar els urgellencs de fer un ús cívic dels espais públics de la ciutat, així com de les conseqüències que comporten els comportaments incívics.

En aquesta nova fase de la campanya es vol conscienciar a la ciutadania que cal mantenir nets els espais públics de la ciutat. En aquest sentit, Vilaró va assenyalar les problemàtiques més freqüents que es troba el servei de neteja a conseqüència del mal ús de la via pública com són les caques de gos, els orins de persones, el mal ús de les papereres i dels contenidors de reciclatge.

Les dades posen en relleu que malgrat que nou de cada deu propietaris de gos recullen els excrements de la seva mascota encara es retiren 15 caques de gos a la setmana en una sola plaça; que si es llencen papers, xiclets i burilles a terra la seva recollida costa 3.000 euros a l'any i si per contra, es llencen a les papereres només en costa 1.000; netejar orins humans d'una plaça costa a l'any 2.650 euros; i recollir deixalles de fora dels contenidors costa 650 euros a la setmana.

Multes / Una altra de les accions que es portarà a terme és la intensificació del control per part dels agents de la Policia Municipal de la Seu d'Urgell davant d'aquells ciutadans que embrutin la via pública. A més, tal com recull l'actual ordenança municipal de convivència ciutadana es podrà sancionar a aquells ciutadans que actuïn de manera incívica. Les multes per comportaments incívics van dels 30 a als 60 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT