PUBLICITAT

Presó homologada

  • El cap de Govern i el ministre d'Interior visiten els nous locals destinats als menors i al règim obert
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una sala per a l'estudi i esbarjo dels joves que s'integra en una gran espai amb sala de jocs i gimnàs, ahir. Foto: TONY LARA

El cap de Govern Toni Martí i el ministre d'Interior, Xavier Espot van visitar ahir les noves dependències del Centre Penitenciari destinades als menors. Martí i Espot van fer la visita acompanyats per una nodrida representació de la Justícia i del Ministeri Fiscal. El director del Centre Penitenciari de la Comella, Miquel Àngel Garcia va fer els honors i va descriure, espai per espai, unes obres que han costat a l'Administració 5.000 euros en lloc dels 60.000 previstos inicialment. Espot va explicar ahir que l'esforç de contenció «ha estat possible gràcies al fet d'habilitar només una part de l'espai disponible d'acord amb l'estimació raonable del nombre de menors que puguin ingressar-hi». I va afegir que «amb aquestes obres, crec que complim les recomanacions de la Comissió de seguiment del Conveni per a la Prevenció de la Tortura del Consell d'Europa, al qual Andorra va adherir». No obstant això, Espot també va reconèixer que per les característiques «del nostre petit país amb una població carcerària poc important, es dóna la situació paradoxal de que no tenim, de moment, cap reclús menor d'edat però, ara estem preparats per acollir-los en condicions dignes».

Unitat especial / Espot també va explicar que el Centre Penitenciari compta amb una unitat especial per fer-se càrrec dels menors ingressats. Es tracta de cinc agents preparats per a aquesta finalitat que han seguit una formació ad hoc. «Els menors estaran acompanyats en tot moment per no trobar-se desemparats». El ministre també va argumentar que en el cas que només sigui un intern, el personal interactuarà amb el jove, participant de les activitats i jocs que vulgui desenvolupar a la presó. En quant a la despesa suplementària que pot representar aquesta unitat especial, Espot també va matisar que no representarà cap malbaratament, perquè la unitat s'integrarà en les tasques que desenvolupa la resta de l'equip carcerari.

Les instal·lacions / El director del Centre Penitenciari va exposar que les noves instal·lacions ocupen una superfície de 1.700 metres quadrats. Al mòdul de menors s'afegeix, el mòdul d'arrest nocturn per als presos que beneficien de règim obert, és a dir, que poden passar el dia fora de la presó però que hi han de tornar a dormir, i que té una capacitat per a 13 persones. El mòdul de menors que hi és contigu, té una capacitat per a vuit joves. Garcia va insistir en que fins ara els menors ja estaven separats dels altres presos però no se'ls podia donar tot el suport necessari per a la seva reinserció. I va puntualitzar que «tots els menors són diferents i necessiten una atenció personalitzada per tenir més possibilitats de reinserir-se, ja qui requerirà més classes o qui voldrà fer més esport».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT