PUBLICITAT

El comú començarà a retirar les pilones de Meritxell aquest dilluns

  • Els comerciants donen suport a la iniciativa i estan satisfets de que la remodelació avanci
  • El projecte es percep com una aposta clau per encarar l'estiu després d'un hivern massa curt
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un dels trams de l'avinguda Meritxell més poblat de pilones, ahir Foto: TONY LARA

La presidenta de l'Associació de Propietaris i Comerciants de l'avinguda de Meritxell, (APCM), Sònia Yebra, va explicar ahir a EL PERIÒDIC, que «dilluns que ve, el Comú d'Andorra la Vella engega les obres provisionals de remodelació de l'avinguda». I va afegir que «en concret, començarà a moure les pilones i a retirar-ne una de cada tres». La intervenció, llargament reivindicada per l'ACPM, té per a objectiu eixamplar l'espai de voravia per als vianants i a l'hora reduir l'impacte visual de les enutjoses pilones, col·locades massa a prop les unes de les altres, en opinió dels comerciants de la zona. Yebra també va anunciar ahir que l'inici d'aquests treballs també s'acompanyarà amb «les proves de mobilitat per reobrir el pont de la Rotonda al trànsit rodat».

Sentit únic i proves a la rotonda / I és que després de l'anunci del Comú d'Escaldes-Engordany de fer l'avinguda Carlemany per a vianants, la cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer va llançar la idea de reobrir la Rotonda per no trencar l'avinguda Meritxell pel mig. Així, l'avinguda de Meritxell que serà d'un sol sentit de circulació, entre el carrer de la Unió i el carrer Bisbe Iglesias –Creu Grossa–, de baixada, quedaria altra vegada unificada. Si el projecte d'obrir el pont de la Rotonda encara està en estudi, el que si està clar és que a partir de dilluns, el sentit de circulació per l'avinguda canvia, ja que en canviar les pilones de lloc, l'espai per on circulen els vianants serà més ample, mentre que la calçada per on circulen els cotxes serà, per força, més estreta. Yebra va insistir en que «l'important és que es comenci a treballar, perquè l'avinguda estigui a punt a l'estiu», i no va amagar el malestar del sector: «tots estem molt neguitosos perquè ens espera una primavera molt llarga i molt dura, després d'un hivern molt curt».

Reunió amb l'adjudicatari / Tot i que els presidents de les associacions dels eixos comercials de la capital insistien en reunir-se al més aviat possible amb l'adjudicatari de la remodelació de Meritxell, Riberaygua, Maria Pla i el centre històric, les vacances de Pasqua van posposar la cita. Yebra també va anunciar ahir que «ens reunirem la setmana que ve amb l'adjudicatari del projecte de remodelació i amb els dos cònsols». La presidenta de l'APCM també va precisar que exposarà el contingut d'aquesta reunió al comerciants adherits, en el decurs de l'assemblea general de l'APCM que se celebrarà abans de finals de mes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT