PUBLICITAT

El Partit socialdemòcrata recupera als exmilitants López i Cucalón

  • Galdós i cinc membres més del comitè local d'Encamp presentaran avui la seva baixa del partit
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els membres del comitè executiu del PS encapçalats per Vicenç Alay, Pere López i Rosa Gili, dissabte passat Foto: ANA / N.M.

Els exmilitants del Partit Socialdemòcrata, i membres del ja dissolt corrent Esquerra Socialista, Esteve López i Josep Maria Cucalón, volen tornar al Partit Socialdemòcrata en els propers dies. Ambdós exmilitants celebren el nou rumb que ha pres el partit, amb la nova executiva, i amb Vicenç Alay com a president, i per això preveuen parlar amb ells durant aquesta setmana per aclarir algunes qüestions, i amb tota probabilitat sol·licitar tornar al partit.

Esteve López i Josep Maria Cucalón van marxar del Partit Socialdemòcrata, junt amb altres companys d'Esquerra Socialista, després que el congrés que es va celebrar el 2011 no aprovés la seva ponència per apostar per la renovació de l'equip de cara a les eleccions comunals. Després de gairebé dos anys fora del partit, el canvi que s'ha notat amb la celebració del congrés de dissabte passat, les ponències aprovades, i la nova executiva, encapçalada per Vicenç Alay, motiva Cucalón i López a voler tornar al partit.

ESTEVE LÓPEZ / El primer secretari del PS, Pere López, va manifestar la voluntat de l'executiu de recuperar militants, com els d'Esquerra Socialista, que van marxar del partit, i sembla que això es farà realitat en els propers dies.

El qui va ser subsíndic durant la legislatura de Jaume Bartumeu, Esteve López, va explicar a l'ANA que «m'agrada el procés que hi ha hagut, impulsat per Fem PS», i les ponències que es van aprovar, com és la que preveu triar el proper candidat del partit amb un procés de primàries obertes a la ciutadania.

López va assenyalar la nova direcció del partit, «el nou clima i la nova il·lusió», i va apuntar que «m'identifico amb les noves propostes» que s'han realitzat. És per això que la seva intenció és parlar amb alguns companys, i en els propers dies sol·licitar tornar a ser militant del Partit Socialdemòcrata.

CUCALÓN / Per la seva banda, Josep Maria Cucalón, també es va mostrar «content» amb els canvis que ha notat en el partit, i va indicar que vol parlar al llarg de la setmana vinent amb la nova executiva. Vol comentar aspectes sobre la ideologia del partit, perquè va recordar que «en un moment donat el partit va fer un gir a la dreta» i que ell vol defensar polítiques d'esquerra moderada. Així, la seva intenció és parlar amb ells, però amb l'objectiu de tornar al partit.

BAIXES / La consellera del Comú d'Encamp Eluska Galdós i cinc membres més del comitè local d'Encamp del PS presentaran avui la seva baixa del partit. Segons ha informat la consellera, que no abandonarà el seu càrrec al comú, també marxaran el fins ara coordinador del comitè local d'Encamp, Víctor Cunill, Martí Pubill, Sandra Cano, David Gil i Elisabeth Pirot, que s'uniran a la formació que es creï de Socialdemocràcia i Progrés d'Andorra.

La intenció dels membres que marxen es sumar-se tots ells a la formació que es creï de Socialdemocràcia i Progrés d'Andorra. Per la seva banda, Galdós mantindrà el càrrec de consellera.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT