PUBLICITAT

Torrentallé nega cobrar dietes per ser a societats participades

  • El Comú estudia fer noves places d'aparcament
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Gil i Torrentallé presideixen la sessió del Comú, ahir Foto: ANA / M. T.

El cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Manel Torrentallé, va qualificar de «rotundament fals» que els consellers rebin algun tipus de remuneració econòmica per formar part dels consells d'administració de les societats participades pel Comú, tal com van posar en dubte els consellers de la minoria, Rossend Areny i Josep Roig. Torrentallé va negar les acusacions després de la sessió de Consell de Comú d'ahir, en el que es van viure moments de tensió entre majoria i minoria que van començar amb la crítica per part d'Areny que el Comú no hagi assistit en algunes reunions de la comissió de gestió de la Vall del Madriu, i en la que també es va acabar qüestionant si a partir d'ara l'oposició estarà agrupada en un grup o en dos arran de la decisió de Josep Roig de deixar el PS. De fet, la intenció dels dos consellers és continuar treballant conjuntament dins d'un grup mixt format per un militant socialdemòcrata i un independent, però des de la majoria van assegurar que «el reglament és clar» i que hi ha un grup polític del PS i un grup mixt format per una persona cadascun.

En relació a la Vall del Madriu, la cònsol major, Montserrat Gil, va assegurar que totes les decisions s'han treballat prèviament, s'han aportat les esmenes que han calgut, i va restar importància al fet que no s'hagi pogut assistir en algunes reunions per problemes d'agenda. Gil ha demanat a la minoria que es respecti la feina feta, mentre que Areny va aprofitar per canviar de tema i qualificar de «falta de respecte» que Gil no el volgués rebre quan va sol·licitar una reunió per parlar sobre «els dubtes que té la ciutadania» sobre si els actuals membres dels consells d'administració participats pel Comú, «tenen algun tipus de remuneració econòmica o dietes per assistir a les reunions».

APARCAMENT MÉS ECONÒMIC / El Comú va aprovar una modificació de l'Ordinació d'establiment de preus públics amb l'objectiu de diferenciar la zona blava d'una nova zona verda per promoure la mobilitat en les places d'aparcament de la parròquia. Si fins ara només es disposava de places de zona blava amb un preu d'1,5 euros l'hora, ara s'ha decidit crear una nova zona verda a un preu de 0,70 euros l'hora. Torrentallé va indicar que encara s'ha d'estudiar la zonificació però que la zona verda se situarà en els carrers secundaris. La nova mesura es vol tenir llesta abans de l'estiu. A més, el Comú preveu fer noves places d'aparcament, informa l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT