PUBLICITAT

Saboya fa balanç del lideratge andorrà a l'Assemblea europea

  • Signa el Conveni contra la cibercriminalitat i els actes xenòfobs a internet i a les xarxes socials
EL PERIÒDIC
ESTRASBURG

Periodic
Saboya signa el Conveni sobre cibercriminalitat, ahir. Foto: COMÚ D'EUROPA

El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va destacar els esforços del Consell d'Europa (CoE) per col·laborar amb els altres organismes internacionals com la Unió Europea, les Nacions Unides i l'OSCE. Saboya va fer aquestes declaracions en la segona sessió de l'Assemblea Parlamentària del CoE que es va fer a Estrasburg i que va servir per fer balanç de la presidència andorrana del Consell de Ministres de la institució europea. Saboya va pronunciar aquest dilluns un discurs en el què va fer un balanç de les diferents activitats tutelades per la presidència després de la seva darrera intervenció a l'Assemblea Parlamentària, el passat mes de gener.

El ministre d'Exteriors va agrair al secretari general del CoE, Thobjørn Jagland, el seu suport durant aquests cinc mesos, ja que la presidència del Comitè de Ministres del CoE finalitza el proper 16 de maig. A continuació, Saboya també va tractar algunes qüestions polítiques d'actualitat com per exemple, els programes d'assistència que el Comitè de Ministres va aprovar pel que fa a Albània i Bielorússia i les visites del Comitè de Ministres a Armènia i Azerbaidjan. I va mencionar les diferents activitats de la presidència andorrana que s'han organitzat aquests darrers mesos, en particular la darrera trobada de joves ambaixadors per a la pau que es va fer la setmana passada a Andorra; el seminari europeu relatiu a una col·laboració més efectiva, en el marc de l'Acord Parcial Carnet Jove, sobre la mobilitat de la joventut, de finals de febrer passat; la reunió d'experts sobre l'esport en centres penitenciaris i sobre la reinserció dels detinguts en la societat, celebrada a Estrasburg a principis del març passat.

El seminari sobre el dopatge del 12 d'abril passat i la 7a conferència sobre el Conveni europeu del paisatge celebrat els dies 26 i 27 de març passat a la seu del CoE a Estrasburg, també van ser recordats per Saboya. Per acabar, Saboya va informar que la pròxima sessió ministerial serà el proper 16 de maig i tractarà sobre «la democràcia, els drets humans i la preeminència del dret a Europa per reforçar l'impacte de l'acció del Consell d'Europa».

Més convenis / En aquest darrer viatge a Estrasburg, el ministre d'Exteriors va mantenir trobades amb el secretari general del CoE i amb el president de l'Assemblea Parlamentària del CoE, Jean-Claude Mignon. A més a més, ahir també va signar el Conveni sobre cibercriminalitat i el Protocol addicional relatiu a la incriminació d'actes de natura racista i xenòfobs comesos mitjançant els sistemes informàtics, internet i les xarxes socials.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT