PUBLICITAT

Rios és el nou president del grup del PS

  • L'executiva de dilluns passat va aprovar la designació dels càrrecs
JOSEP ROMERO / J.R. BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
David Rios, nou president del grup parlamentari del Partit Socialdemòcrata al Consell General. Foto: TONY LARA

La incògnita ha quedat resolta i el conseller general David Rios, serà el nou president del grup parlamentari del Partit Socialdemòcrata, substituint a Jaume Bartumeu, que juntament amb Gerard Barcia i Sílvia Bonet van abandonar divendres passat el PS. Fins a última hora d'ahir s'estava acabant de tancar el nom de la presidenta suplent que, tot apunta, serà Rosa Gili..

La decisió de nomenar a Rios com a nou home fort del partit al Consell General ha estat marcada per saber si el càrrec de secretari de la Sindicatura era compatible o no amb el de president. El reglament de Sindicatura no ho especifica i, per tant, davant una situació que mai s'havia donat, el Consell General haurà de pronunciar-se davant el nou status quo que s'ha generat, tenint en compte a més que Rios no tindria la intenció a priori de renunciar a la secretaria.

En el cas que tingués que deixar la secretaria, la nova situació plantejaria tres possibles escenaris: que el grup de DA no vulgui cedir ara la secretaria de la Sindicatura i l'assumeixi la mateixa formació; que continuï aquest càrrec en mans del PS o bé que aquest recaigui en el grup mixt.

En relació als que han abandonat la militància sense deixar l'escó, el partit no es posicionarà fins que es reuneixi el comitè directiu.

GRUP MIXT / D'altra banda, el president del nou Grup Parlamentari Mixt, Jaume Bartumeu, va lamentar ahir que DA els acusi de demorar la tasca parlamentària i va assegurar que «per nosaltres no s'ha retardat ni un minut la feina del Consell».

Bartumeu va recordar que divendres van comunicar al síndic general que deixaven el Grup Parlamentari Socialdemòcrata, i que dilluns a primera hora, «al primer minut laboral del Consell General» van presentar el reglament del grup parlamentari i la designació de càrrecs. Per tant, considera que ahir ja s'hagués pogut convocar la Junta de Presidents i que la pausa hagués estat només de 48 hores, «però a mi ningú m'ha convocat encara».

En tot cas, Bartumeu creu que l'impàs de convocar la Junta de Presidents per distribuir les presències a les comissions «no alterarà en res aquest ritme frenètic que coneixem del grup parlamentari demòcrata».

Bartumeu també va indicar que la intenció dels tres consellers del grup mixt és continuar treballant a les comissions en les que ja estaven, i que no hi haurà alteracions, excepte que Sílvia Bonet passarà a tenir presència a la Comissió Legislativa d'Economia, a banda de continuar a la de Sanitat i Medi Ambient.

El president del grup parlamentari mixtcontinuarà a les de Política Exterior i Finances i Pressupost, mentre que Gerard Barcia seguirà prenent part en la d'Interior i Política Territorial.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT