PUBLICITAT

Informe sobre la incompatibilitat de Rios

  • El conseller ocuparà la presidència i González la vicepresidència
J.R.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rios amb González de fons. Foto: TONY LARA

El grup del PS estarà presidit per David Rios i Mariona González serà la vicepresidència, mentre que Rosa Gili optarà a ocupar la Secretària de la Sindicatura, després que Rios hagi tingut que renunciar al càrrec per incompatibilitat de les dues funcions. A més assistiran a totes les comissions. Rios estarà present a la d'economia, finances i ordenament territorial; González, a la d'afers socials i interior i Gili a la d'exteriors, sanitat, educació, cultura, esports i medi ambient.

Rios no podrà ser alhora president del grup parlamentari i Secretari del Consell General. Un informe encarregat per la mateixa Sindicatura al catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra, Jordi Capó, descarta aquesta compatibilitat.

Vicens Mateu va explicar ahir que cap article del reglament del Consell ho prohibeix però aquesta omissió s'ha de suplir amb la interpretació que fa el mateix Síndic sobre la competència de la Sindicatura i que es recull en l'article 18 «d'aplicar el reglament, i suplir-lo en cas d'omissió, escoltada la Junta de Presidents». En aquest cas és resol a favor de la incompatibilitat de càrrecs.

El nou Secretari l'haurà de tornar a votar el Consell General, i per tant si el grup mixt o el grup demòcrata presentés una altra candidatura guanyaria la més votada. En el cas que hi hagués un empat, la secretaria seria per al candidat més jove. De moment, els socialdemòcrates van comunicar al president del grup demòcrata que presentaran la candidatura, però segons van informar no hi ha cap acord perquè els hi donin suport. En cas que DA s'abstingui, si el grup mixt presenta una candidatura i hi ha empat, la guanyadora seria Rosa Gili, ja que és més jove que qualsevol dels membres del grup mixt.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT