PUBLICITAT

Bartumeu defensa el retorn de diners públics

  • Els experts recorden que els grups parlamentaris reben transferències del Consell
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El president del Grup Parlamentari Mixt, Jaume Bartumeu, va argumentar ahir que el retorn dels 418.000 euros de romanent del grup socialdemòcrata al Consell General es va fer per complir amb la Llei del Pressupost. Tal com ell mateix va indicar, la Llei estableix que les entitats beneficiàries de transferències nominatives han de retornar els ingressos no utilitzats durant l'exercici pressupostari. Bartumeu va assegurar que aquesta qüestió ja s'havia tractat en el si del grup parlamentari anteriorment, i «com que no hi havia unanimitat» van decidir retornar els diners per evitar que els consellers que es quedaven no ho fessin. Pel que fa a la part del compte corrent, que Bartumeu i Barcia van dividir en dos, va assegurar que en van informar als consellers del grup parlamentari socialdemòcrata en la reunió on van anunciar que marxaven del grup.

El nou president del Grup Parlamentari Mixt ha indicat que quan va començar la legislatura el grup socialdemòcrata tenia ja dos comptes, un de dipòsit, amb 418.000 euros, i un compte corrent amb 56.190 euros.

Així, els diners retornats al Consell General són el romanent acumulat d'altres legislatures i, per tant, Bartumeu indica que són diners que s'han de retornar per complir amb la Llei del Pressupost. Recorda que la llei estableix que les entitats beneficiàries de transferències nominatives han de retornar els ingressos no utilitzats durant l'exercici pressupostari, i que per tant era la seva «obligació». En aquest sentit, considera que han fet el correcte, i que si els membres del Grup Parlamentari Socialdemòcrata reclamen els diners a la Sindicatura, «el síndic veurà el que ha de fer'»

De fet, en declaracions a l'ANA, Bartumeu ha apuntat que aquesta qüestió s'havia tractat en alguna reunió anterior del grup parlamentari i que «no hi havia unanimitat» i per tant «tres a tres és difícil desempatar». A més, recorda que Barcia i ell havien estat els responsables del compte i per tant «el que hem fet és retornar els diners perquè no els volíem deixar allà i que no fossin retornats».

Bartumeu argumenta que havien de respectar la llei i que per altra banda, es tracta d'uns diners que es reben per a l'activitat del grup, i que si estan al banc generant interessos «potser millor que els retornem perquè els destinin a una altra ocupació». Pel que fa als diners del compte corrent, Bartumeu ha assenyalat que quan va començar la legislatura hi havia 56.190 euros, i que abans de marxar ells el saldo havia augmentat fins a 270.653 euros. De resultes de la seva marxa del grup, van decidir descomptar les nòmines a pagar del mes d'abril, que les van deixar al compte del grup socialdemòcrata, i la quantitat resultant la van dividir en dues parts iguals, una per al grup socialdemòcrata, i l'altra que la van transferir a un compte per al grup mixt.

DIFERENT INTERPRETACIÓ / Els experts consultats asseguren que els arguments esgrimits per Bartumeu serien vàlids en el cas de tractar-se d'entitats privades que reben algun tipus de subvenció per part del Govern. Però aquest no seria el cas d'un grup parlamentari que rep diners directament dels mateixos pressupostos del Consell General. Sindicatura fa les transferències econòmiques pertinents a cada grup parlamentari de manera semestral. El reglament del Consell General no obliga a retornar els ingressos obtinguts amb les transferències rebudes, i no utilitzats durant l'exercici pressupostari, fins que un grup desapareix com a tal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT