PUBLICITAT

El PS, indignat pel buidatge dels comptes del grup parlamentari

  • Bartumeu transfereix 418.000 euros a la Sindicatura i 132.000 euros al Grup Mixt
  • Els socialdemòcrates estudien la presentació d'un recurs d'empara al Síndic General
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El nou president del grup parlamentari del PS, David Rios amb la consellera general, Rosa Gili, ahir. Foto: TONY LARA

El grup socialdemòcrata va mostrar ahir la seva sorpresa i indignació per les dues transferències econòmiques fetes per Jaume Bartumeu. Una, al Consell General per valor de 418.000 euros de romanent i una altra, al nou Grup Mixt per 132.000. Un traspàs que va realitzar Bartumeu el 17 d'abril passat, hores abans que es donés de baixa del Grup Parlamentari del PS i del mateix partit. Els consellers generals David Rios, Mariona González i Rosa Gili van explicar que van mantenir una reunió amb la resta d'antics integrants del grup el dia 19 i no es va tractar en cap moment com quedarien les finances del grup.

Rios va indicar que estudien presentar un recurs d'empara al Síndic General per tal de demanar-li la seva mediació amb l'objectiu que els diners siguin reposats i tornin a les arques del grup socialdemòcrata.

El mateix Síndic General, Vicenç Mateu, va manifestar que va tenir coneixement de les operacions bancàries a través d'una carta amb data del dimecres 17 d'abril. Mateu va explicar que el cas està sent objecte d'anàlisi per determinar des del punt de vista jurídic i de reglamentació si s'ha d'emprendre algun tipus d'actuació.

SENSE MARGE DE MANIOBRA / Tot i que «no volem fer una lluita per uns diners que són públics», creuen que les formes no estan cuidades per Bartumeu, el qual en cap moment els va comunicar les seves intencions. En aquest sentit asseguren que resulta «preocupant» que decidís tirar pel dret tanquen les portes a qualsevol tipus de negociació.

També sorprèn el destí de 132.000 euros que han anat a parar directament a un compte anomenat grup mixt, presidit pel mateix Bartumeu. Una transferència feta el dia 17 d'abril quan encara no existia el grup. Alhora, a més, es va deixar una part similar, de 137.971 en el compte del PS.

Cadascun dels grups parlamentaris reben semestralment unes assignacions econòmiques que es destinen únicament a activitats parlamentàries. Mariona González va afirmar que amb els números a la mà al Grup Mixt només li correspondria la part proporcional, en aquest cas, aproximadament l'equivalent a un mes i mig. En aquest sentit, es van mostrar disposats a parlar sobre els percentatges de diners que corresponen a cadascun, ja que «el procediment normal és posar-nos d'acord».

ACTIVITAT PARLAMENTÀRIA / Els representants del grup socialdemòcrata han respòs les acusacions de DA sobre un possible alentiment dels tràmits parlamentaris arran de la crisi generada al si del PS. González va indicar que «hem anat tant de pressa com hem pogut» tenint present que «no hem estat nosaltres els que hem provocat aquesta situació». Justament aquest dijous es reunirà la Junta de Presidents per fixar el calendari de sessions, després que s'hagi comunicat oficialment el nom de David Rios com a president del grup.

Segons la consellera resulten sorprenents les declaracions dels membres de DA quan aquesta setmana tan sols una comissió ha estat anul·lada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT