PUBLICITAT

Rosa Gili serà la nova secretària de Sindicatura

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

La decisió dels consellers generals de DA de votar en blanc demà dijous en l'elecció de la secretaria de la Sindicatura deixa el camí lliure per tal que la candidata del PS, Rosa Gili, ocupi el càrrec davant la seva contrincant, Sílvia Bonet, del Grup Mixt. El previsible empat a tres vots dels seus grups respectius farà recórrer al Reglament del Consell, el qual estableix que serà nomenada la candidata més jove que, en aquest cas, és la consellera general socialdemòcrata Rosa Gili.

El president del Grup Parlamentari Demòcrata, Ladislau Baró, va explicar ahir que la decisió de votar en blanc s'ha pres amb el suport de la gran majoria dels membres de l'agrupació perquè pensen que els qui s'haurien d'haver posat d'acord en l'elecció són els dos grups de l'oposició. El que sí que tenen clar des del grup demòcrata és que aquest lloc ha d'estar ocupat per algú de l'oposició per mantenir la pluralitat a la Sindicatura, i per això ni han presentat ni presentaran cap candidat.

D'altra banda el Grup Parlamentari Mixt ha entrat una pregunta a la Sindicatura per saber quines mesures pensa aplicar el Ministeri d'Educació en el cas que tanquessin les escoles espanyoles d'Encamp i Sant Julià i s'hagués de fer un traspàs d'alumnes al sistema andorrà en aquelles parròquies, davant l'eventualitat d'una davallada d'alumnes.

Mentrestant els sindicats d'ensenyament espanyol han fet una crida, demà a les set de la tarda, a concentrar-se davant l'ambaixada per donar suport així a la vaga general convocada a tota Espanya en aquest sector en contra de les retallades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT