PUBLICITAT

Demòcrates per Andorra celebrarà l'1 de juny el 2n congrés ordinari

  • El partit avalarà les reformes estructurals encetades pel Govern
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El portaveu de DA anuncia la celebració del segon congrés ordinari de la formació per a l'1 de juny, ahir. Foto: ANA / M .S.

Coincidint amb la segona meitat de la legislatura, els demòcrates han fixat pel proper 1 de juny la convocatòria del seu segon congrés ordinari. Així ho va fer públic ahir dijous el portaveu de la formació, Xavier Herver, el qual va assegurar que la cita servirà per a fer balanç però alhora també marcarà «les línies a seguir pels propers dos anys».

A priori no es preveuen veus discordants ja que el debat se centrarà bàsicament, tot i que no es coneixen les temàtiques que s'abordaran en les diferents ponències que es presentin, en l'aval que el partit donarà a les reformes econòmiques que ha posat en marxa el Govern. En l'ideari dels propers dos anys figura donar continuïtat a aquestes reformes en un escenari marcat per un pèssim context econòmic, «com a única sortida d'aquesta crisi profunda en la que Andorra es troba immersa». Un congrés que no hauria d'oferir grans novetats amb un vent que bufa a favor dins d'un panorama polític que no té grans rivals. Una oposició ferida i dividida a la qual DA observa «amb respecte i expectació pel que pugui succeir», va manifestar Herver.

Durant la reunió s'analitzarà el grau d'acompliment dels compromisos adquirits en el congrés celebrat l'any passat. Herver va posar com a exemples la ponència que feia referència a les «bases d'una economia sostenible» que va donar com a fruit l'actual Llei d'inversió estrangera o la política de contenció de la despesa pública. També es va referir als pressupostos d'aquest any que va considerar són «els que contemplen més despesa de la història d'Andorra».

CONGRÉS / El congrés constarà d'un matí de treball on s'avaluaran les polítiques desenvolupades pels càrrecs electes i el grau de compliment de les ponències del primer congrés. A més es presentarà el treball que s'està fent ara i es debatran les noves ponències. Després se celebrarà un dinar de germanor amb tots els militants del partit.

El congrés se centrarà en tres eixos: les aprovacions i avaluacions de ponències del passat congrés i de les accions polítiques portades a terme fins ara, la presentació de la feina més actual, i el debat de les noves ponències. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT