PUBLICITAT

El Govern anuncia la renovació del Servei d'Ocupació

  • El nombre d'aturats el mes de maig va ser de 1.176 persones, un 0,7% menys que a l'abril
L.F.M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre Xavier Espot arriba al Consell General, ahir. Foto: TONY LARA

El ministeri d'Interior ha impulsat millores al Servei d'Ocupació, entre elles, Xavier Espot va destacar una nova ubicació, «en una superfície més gran que permeti ampliar el servei», la simplificació de la tramitació, «que permetrà que l'empresari no s'hagi de personar al Servei i que els treballadors només hi hagin d'anar per a l'alta i per a la renovació», la possibilitat que es pugui enviar directament el currículum dels inscrits a les empreses i «la introducció de quatre nous programaris».

Segons el que va exposar el ministre, doncs, en aquesta renovació no s'ha inclòs la demanda feta per la patronal i els sindicats en la última Taula permanent per a la formació en el treball, en la qual, com a solució per a la millora del Servei, posaven de manifest la necessitat que aquest centralitzes totes les contractacions. És a dir, l'obligatorietat dels empresaris de posar les seves ofertes al Servei i els treballadors sense feina a inscriure-s'hi.

El ministre d'Interior va fer aquest anunci després de ser preguntat per la consellera del Grup Mixt, Silvia Bonet, ahir al Consell General en la sessió de control, per les accions realitzades per l'Executiu per disminuir el nombre d'aturats, que a l'abril van arribar al 1.185. En aquest sentit, Espot va informar que al maig el nombre va disminuir «lleument», arribant a una xifra de 1.176 persones (un 0,7% menys), i va recordar que s'estan duent a terme els programes de foment de la ocupació, i que en el sector privat han aconseguit 20 contractacions – volen arribar a les 100 – i que amb els de treball temporal s'ha donat feina a unes 150 persones. La consellera del PS, Rosa Gili, va preguntar a Espot quan llocs de treball preveia crear amb la renovació del Servei, i aquest va dir que «es tracten de mesures més etèries, l'evolució s'ha de veure a llarg termini». Espot va justificar l'augment de l'atur amb la situació de crisi econòmica global i l'empitjorament de la situació, i quan les conselleres van qüestionar si les mesures eren suficients i les adequades, va respondre que «les xifres d'aturats serien pitjors si no les haguéssim pres».

«L'EFECTE DESÀNIM» / Bonet va replicar al ministre que «donar feina temporalment a 150 persones no és suficient». La consellera del Grup Mixt va criticar que no es prenguin més mesures, tenint en compte que «la repercussió de l'obertura econòmica no arribarà fins d'aquí a cinc anys, segons el ministre d'Exteriors»; com a exemple va dir que «s'hauria de facilitar el camí als emprenedors». També ho va criticar Gili, qui va demanar «mesures de reactivació concretes per al teixit econòmic del país» i per a «la creació de llocs de treball». Bonet va parlar de «l'efecte desànim» de la ciutadania, «que provoca que la gent acabi marxant del país perquè no té oportunitats».

Bonet també va voler posar de relleu «els problemes de reciprocitat que estan tenint alguns professionals liberals», i va afegir que «no ho entenc, si el fet de crear aquests nous lloc forma part del projecte d'obertura». Espot va respondre que «precisament contra més gent autoritzem a exercir aquestes professions al país, menys feina hi haurà per als nacionals i els residents».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT