PUBLICITAT

El PS diu que les mesures del Govern contra l'atur són insuficients

  • Els socialdemòcrates insten a revisar els criteris de les prestacions perquè se'n puguin beneficiar més persones
LFM
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic

E l mes de maig es va tancar amb un total de 1.176 persones inscrites al Servei d’Ocupació en recerca de feina, un 0’8% menys que a l’abril. Precisament aquestes  dades les va avançar el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, al Consell General la setmana passada, quan tant el grup mixt com el  grup parlamentari socialdemòcrata van preguntar en sessió de control per les mesures que l’Executiu està duent a terme contra l’atur. La resposta d’Espot va ser, pel PS, «molt poc concreta», va explicar la secretària d’organització del partit, Rosa Gili, que va afegir que «l’únic que va saber dir el ministre és que l’augment de l’atur és degut a la crisi internacional i no va aportar cap proposta a curt termini».
A més, Gili va dir que de les mesures anunciades pel ministre, com la renovació del Servei d’Ocupació o els programes de treball, «són  propostes de resolució que el grup parlamentari socialdemòcrata ja va fer durant el debat d’orientació política», i que, tot i estar-hi d’acord – «perquè ja ho vam demanar nosaltres»– troben a faltar que s’activin del tot les reformes per facilitar i agilitzar els tràmits. El primer secretari del partit, Pere López – que va comparèixer ahir en roda de premsa juntament amb Gili–va afegir que «les respostes de Govern no ens han satisfet gens» i que les mesures preses «són insuficients per solucionar la destrucció de llocs de treball».  Pel PS «són respostes allunyades de la realitat de la gent»

CANVIS DE CRITERIS PER LA PRESTACIÓ/ Els beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària van augmentar un 4,7% el mes de maig, passant de les 129 persones de l’abril a les 135 del maig. Aquesta és una xifra que oscil·la segons el mes, però Gili es va sorprendre de que «l’atur no deixi d’augmentar i hi hagi mesos que el nombre de persones que reben la prestació hagi disminuït».
Gili va dir que «no s’han canviat els criteris per atorgar les prestacions» des de que les va implantar el Govern del PS, i que des de llavors «la situació ha canviat i l’atur s’ha multiplicat per tres». La consellera va concloure que caldria revisar els criteris ja que  «cal trobar una solució per aquestes famílies».
PREOCUPACIÓ PER L’ATUR JUVENIL/ Les dades d’Estadística també mostren, tal i com va subratllar Gili, un creixement dels aturats joves i de més de 40 anys (un 43’6%). La consellera va dir que per intentar solucionar aquest problema «es podrien acotar les formacions a aquest tipus de gent», per exemple.
Finalment, Gili i López van explicar que han creat un equip de treball específic dins el partit per tractar el tema de l’atur i que han iniciat les reunions amb empresaris i sindicats «per escoltar les seves propostes, reflexionar i prioritzar». 

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT