PUBLICITAT

No prospera la resolució per fer un cementiri multiconfessional

  • Els grups presenten una proposta conjunta sobre la desigualtat de gènere
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Els grups parlamentaris van fer ahir a la tarda les propostes de resolució i la pertinent votació posterior al Debat d'orientació política. De totes les que es van fer, únicament la proposta de resolució presentada pel grup mixt sobre la instal·lació d'un cementiri multiconfessional no va prosperar, segons va informar l'ANA.

Per altra banda, els tres grup parlamentaris es van posar d'acord per presentar una proposta de resolució conjunta en relació a la violència de gènere i que insta al Govern que en les estadístiques públiques es desglossin els resultats per sexe i edat, de manera que permetin conèixer i diagnosticar la situació de la dona en les diferents esferes de la societat, i que adoptin la perspectiva de gènere quan escaigui.

Al marge d'aquestes, es van presentar 9 propostes més. El grup mixt va presentar – a banda de la del cementiri–quatre propostes de resolució: unificar els criteris dels concursos públics; eliminar duplicitats dels transitaris; ratificar el Conveni d'Istanbul contra la violència de dones i violència domèstica; i situar a 45 anys l'edat de pròrroga per poder percebre la prestació per desocupació. Per la seva banda, els socialdemòcrates en van presentar dues: la implementació de la signatura electrònica en els tràmits administratius i agilitzar els tràmits duaners. Finalment, el grup demòcrata tres més: instant al Govern a presentar un projecte de llei abans de final d'any que reguli la dotació i gestió del fons de recursos de la Seguretat Social; instant a presentar un projecte de llei que ampliï el marc regulador de productors d'energia; i una demanant la creació de mecanismes que orientin l'inversor.

ELS MOTIUS/ Tant PS com DA no van voler tirar endavant la proposta del cementiri multiconfessional perquè representa un conflicte de competències amb els comuns, ja que aquests són els encarregats del servei segons la llei qualificada de competències en el seu article 4.10.d. Tot i això, uns i altres van expressar la necessitat de desencallar aquest tema i de treballar perquè es faci realitat la construcció d'un equipament d'aquestes característiques.

D'altra banda, la proposta de resolució del grup mixt sobre l'edat mínima per tenir una pròrroga en la prestació per desocupació va ser transaccionada i els grups van acordar que en lloc de 45 anys com deia la proposta, siguin 50. Això representa 5 anys menys que els que contempla la reglamentació actual.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT