PUBLICITAT

El Comú augmenta les visites nocturnes a la Ruta del Ferro

  • El refugi de Sorteny no serà guardat degut al retard de les obres
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Visitants fent la Ruta del Ferro Foto: TONY LARA

Les activitats d'estiu programades o impulsades des del Comú d'Ordino es basen en tres eixos bàsics: la natura, la cultura i l'esport. Tres conceptes que es relacionen amb el lleure a l'aire lliure i que resumeixen els principals atractius de la parròquia, segons el conseller de Turisme, Bartumeu Gabriel. Entre les principals novetats dels propers mesos hi ha l'increment del nombre de visites nocturnes a la Ruta del Ferro o la celebració de la Festa dels Buners a l'Auditori Nacional; es repetiran les Nits Obertes, les visites guiades tant pel centre del poble com per la Cortinada, la mostra gastronòmica; i es torna a acollir cites esportives el ral·li d'Ordino o l'arribada de l'Etape a Arcalís.

Com a novetat destaca la Trobada de Buners, que feia dos anys que no es realitzava «ja que l'anterior corporació va decidir fer-la bianual combinada amb l'Art Camp», va indicar a l'ANA el conseller de Turisme. Aquest any l'activitat se centrarà al poble d'Ordino i es desenvoluparà entre el 10 i l'11 d'agost a l'Auditori Nacional.

En relació a les noves tecnologies, la parròquia té en marxa un concurs a instagram Bike vs trial i que serà el pròxim protagonista de l'exposició que recorre el centre històric del poble d'Ordino.

Estiu sense refugi guardat / Tot i que la previsió inicial era poder acabar les obres per fer guardat el Refugi de Sorteny al juliol, el conseller de Turisme va reconèixer que no es podran complir els terminis perquè «encara estan en obres». Tot i que els visitants podran anar al refugi igualment no es podrà fer guardat fins més endavant. «Si l'hivern hagués estat com l'any anterior les obres haguessin començat fa un parell de mesos», va afirmar, però les condicions meteorològiques han retardat aquests terminis.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT