PUBLICITAT

La fortalesa mental és la clau

  • Yamamoto, Pérez o Teixidó expliquen que el treball físic només requereix més control
I. M.
ORDINO

La gran pregunta per a curses com la Ronda o el Mític és: ¿Com s'entrena això? EL PERIÒDIC ha preguntat a alguns dels millors d'aquestes dues distàncies i la conclusió és que no hi ha un mètode científic concret. L'únic que tothom coincideix a dir és que tants quilòmetres només es fan el dia de la carrera. Així que fins que no estan en situació, els corredors no saben si arriben preparats.

Coincideixen a dir alguns com Kenichi Yamamoto, Òscar Pérez o Xavi Teixidó que les planificacions estan sotmeses a la genètica de cadascú i al metabolisme per entrenar i recuperar, però sempre respectant unes bases, vàlides per preparar curses de qualsevol distàncies i centrades en l'equilibri: si un dia es treballa la intensitat, l'endemà toca regeneració.

El temps tampoc no és molt importan, ja que és gent que per afició corren tot l'any. Teixidó, per exemple, assegura que va començar a preparar la Ronda a l'abril. D'altres a l'octubre, gener...

Alhora de córrer, tothom ho fa a la muntanya. Res o molt poc de gimnàs. Unes quatre hores diàries i sèries que poden arribar als 50-60 quilòmetres al dia. No més. Perquè si la preparació és massa dura el risc de lesió és més alt, és fàcil caure en una anèmia... L'entrenament no varia gaire però ha de ser extremadament controlat. I en això entra la fortalesa mental, que en el fons és la clau de l'èxit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT