PUBLICITAT

L'ocupació turística pel pont de Sant Joan punxa a Lleida

  • Es confirma el 80% d'anul·lacions a la Vall d'Aran i des del sector es fa una crida a la «solidaritat»
EL PERIÒDIC
VALL D?ARAN

Periodic
Un dels càmpings afectats per la crescuda del riu Garona Foto: ACN / ORIOL BOSCH

l' ocupació turística del cap de setmana llarg de Sant Joan va punxar a la demarcació de Lleida per culpa dels aiguats que van tenir lloc la setmana passada a la Vall d'Aran i el Pallars Sobirà. En aquest sentit, s'ha confirmat la dada de prop d'un 80% d'anul·lacions de reserves a la Vall d'Aran. Des de la Federació d'Hostaleria, Juan Antonio Serrano es va mostrar preocupat per aquests mal resultats i va fer una crida a la «solidaritat» de la gent perquè s'animin a fer reserves i anar a la Vall a l'estiu, ja que l'afectació real en establiments només va ser d'un 6%. Del Patronat de Turisme, Jordi Blanch, va remarcar «l'allau de trucades» que van rebre per oferir ajuda a les zones afectades.

Al Pallars Sobirà també hi va haver cancel·lacions, sobretot les que estaven estrictament lligades a la pràctica d'esports d'aventura com el ràfting, ja que les condicions que ofereix el Noguera Pallaresa no han permès aquesta pràctica durant el passat cap de setmana. Sí que s'han mantingut, segons Blanch, les reserves vinculades a la visita al Pallars per assistir a les diferents festes de falles que va haver-hi durant la passada nit en poblacions com Isil o Alins.

turisme rural a l'alça / L'única tipologia d'allotjament que no s'ha vist afectada pels aiguats, a excepció de la Vall d'Aran, ha estat el de les cases de turisme rural, que van mantenir una ocupació d'entre el 60 i el 70% arreu de la demarcació, va informar l'ACN.

Per la seva part, Juan Antonio Serrano, també va fer una crida a què la gent continuï apostant per la Vall d'Aran per fer les vacances d'estiu i va anunciar que dels cinc càmpings que s'han vist afectats per les riuades, dos ja estaran en condicions per obrir a principis del pròxim mes de juliol. Serrano va recordar que un 80% de la població de la Val d'Aran viu del turisme.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT