PUBLICITAT

Cap cas positiu en els 26 controls efectuats al llarg de l'any passat

  • A partir d'aquest any seran obligatoris per als olímpics, els becats i els clubs de la Lliga de futbol
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Alguns dels membres de la Comissió Estatal Antidopatge, ahir en la reunió a l'edifici administratiu de Govern Foto: SFG

al llarg del 2012 es van efectuar menys controls que en anys anteriors a Andorra però dels 26 casos, cap ni un va donar positiu, segons va manifestar ahir el secretari d'Estat d'Esports en una petita pausa per atendre als mitjans de comunicació, durant la reunió de la Comissió Estatal Antidopatge que es va celebrar ahir a l'edifici administratiu de Govern.

El fet que s'hagin reduït el número d'anàlisis –al 2011 s'havien fet 40, amb un cas advers per consum de cànnabis que va acabar en absolució– es deu a que el Govern tenia un conveni amb el Consejo Superior de Deportes (CSD) espanyol amb una subvenció que ha quedat a zero però ara, amb la crisi, els preus de les mostres s'han reduït en prop d'un 50% i segons Cerqueda «gràcies a això podrem tornar a la xifra habitual ja en els controls d'aquest 2013». L'analítica dels controls, de moment, es continuaran fent a Madrid però el secretari d'Esports va deixar clar que no hi ha motiu per continuar lligats al centre de la capital espanyola i que també estan mirant la possibilitat de fer-los a Barcelona o a París. «Una analítica d'un control en orina costa entre 160 i 250 euros. Demanarem preus i anirem on convingui», va detallar.

La Comissió va aprovar ahir com un dels avenços en matèria antidopatge que des d'ara seran obligatoris els controls als esportistes olímpics –començant pels d'hivern a Sochi, l'hivern vinent–, als becats d'Alt Rendiment, als clubs de la Lliga Nacional de futbol durant la temporada regular i a les seleccions quan no hi hagi competicions regulars, com també es faran en els Campionats d'Andorra de tots els esports. «La idea és que siguem campions del món en dopatge zero», va deixar clar Cerqueda.

¿QUÈ PASSARIA EN CAS DE POSITIU? / Si el laboratori contractat per efectuar les analítiques detecta un cas positiu seria directament la Federació Internacional de l'esport en qüestió la que hauria de sancionar.

RECORDATORI DEL CAUT / De tota manera cada any surt una llista actualitzada amb tots els productes que estan prohibits i que es poden prendre si hi ha una autorització mèdica, com és el cas d'un simple Mentolín. Els Casos d'Ús Terapeutic (CAUT) no són comuns i el Govern vol conscienciar de què els esportistes andorrans tenen també aquest permís.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT