PUBLICITAT

La SAC rebrà a Prada el premi Canigó pels seus 30 anys

  • Aquest estiu la Diada andorrana es dedicarà a la nacionalitat
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

A la segona va la vençuda. La Societat Andorrana de Ciències (SAC) va ser l'any passat una de les candidates a guanyar el premi Canigó, que concedeix la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) a aquelles entitats o persones que treballen pel reconeixement de la cultura catalana. Llavors el guardó se'l va endur l'Obra Cultural Balear. Aquest any però, i en motiu dels 30 anys de vida de la SAC, el premi Canigó es quedarà en mans andorranes.

La presidenta de la SAC, Àngels Mach, va manifestar que el premi és un reconeixement a la tasca d'una entitat que durant aquests 30 anys «ha mobilitzat a més de 2.000 persones», amb esdeveniments com el Cicle de conferències, la Trobada cultural pirinenca, els Debats de recerca o la Diada andorrana de Prada de Conflent, que organitza cada estiu la pròpia UCE. Personalitats com l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, o entitats com Òmnium Cultural han estat alguns dels premiats els darrers anys.

Pel que fa a la Diada andorrana, que aquest estiu celebrarà la seva 26a edició, tractarà sobre la nacionalitat, va informar Mach.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT