PUBLICITAT

Escaldes aprova el projecte de Carlemany per a vianants

  • L'oposició reitera les crítiques a la iniciativa que creu precipitada
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els cònsols d'Escaldes durant una sessió de Consell de Comú Foto: ÀLEX LARA

El Comú d'Escaldes-Engordany va aprovar ahir el projecte definitiu de creació de Carlemany per a vianants, l'ordinació reguladora de l'accés de vehicles a la zona, i la modificació del Reglament de terrasses, que dóna de temps als restauradors per homogeneïtzar les terrasses que s'hi instal·laran, fins al gener 2014. El projecte Carlemany per a vianants es posarà en marxa dimecres vinent. El Consell de Comú també va aprovar el Reglament de terrasses i l'Ordinació de l'accés de vehicles, que regula les condicions, els horaris i el temps màxim de permanència tant per accedir als aparcaments com per als que hi viuen i no tenen aparcament, o per als clients dels hotels.

Oposicions / L'oposició, tot i està a favor del projecte, va lamentar que el Reglament s'aprovi tant a darrera hora, ja que no hi haurà temps per recopilar totes les matrícules dels vehicles autoritzats. La majoria però, va precisar que el procés s'anirà fent les properes setmanes i que no és necessari tenir totes les matrícules el primer dia. El cònsol menor, Marc Calvet, va afegir que «hi haurà una senyalització que prohibirà el pas i que els que hi podran passar ja sabran que hi poden passar». Pel que fa a les terrasses, el conseller de la minoria Aleix Mañosas també va lamentar que el reglament s'aprovi tan tard, ja que «serà una llàstima que el mobiliari no sigui tot uniforme des del primer moment». Els cònsols van explicar que es dóna un marge fins el gener del 2014 per complir-lo, ja que volen evitar una despesa important als restauradors mentre el projecte està en període de proves. Mañosas també va criticar que els darrers canvis de circulació anunciats no s'haguessin inclòs en l'exposició pública, fent referència al canvi de sentit del carrer dels Paraires i de Sant Antoni, una modificació que els cònsols van reconèixer que no estava prevista, però que s'ha decidit perquè pot millorar el projecte.

El conseller de la minoria també va llegir una carta de l'associació CarlemanyCalidae per deixar constància de la seva oposició al projecte. L'associació critica que no s'hagin tingut en compte les seves al·legacions, i que les respostes hagin estat «curtes, poc treballades i al límit de la mala educació».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT