PUBLICITAT

Mirallles lamenta un inici d'estiu amb un volum de vendes fins a un 10% inferior a l'any passat

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Uns turistes miren un aparador. Foto: TONY LARA

El vicepresident en funcions de la Federació d'Associacions de Comerciants FACA), Antoni Miralles, va lamentar ahir el mal debut de la temporada d'estiu i va comentar que «els comerços han notat un descens de les vendes d'entre el 8 i el 10%, i que les perspectives no són gaire millors», segons va recollir l'ANA. Miralles va atribuir el mal començament de la temporada a la climatologia adversa que se suma a la mala situació econòmica global. El vicepresident de la FACA va considerar que «les abundants pluges que estan marcant aquest estiu són un factor agreujant per als mals resultats que està tenint, de moment, el comerç», sobretot en el sector de la moda. Miralles va explicar que «el mal temps fa que no es vengui la roba prevista, que les rebaixes no vagin a la velocitat esperada, i també que hi hagi menys gent al carrer».

efecte cirque du soleil / Miralles també va comentar que «amb l'inici de l'espectacle Scalada del Cirque du Soleil, sí que s'ha notat un increment de gent al carrer i que hi ha hagut més visitants, però econòmicament encara no s'han copsat resultats». L'estrena de l'espectacle va ser dissabte passat i Miralles creu que «s'ha notat en una més gran afluència de visitants». I confia que aquest cap de setmana «també hi hagi més gent i que es comenci a notar un augment de les vendes».

La manca de visitants, però, no és l'única causa del descens de les vendes, sinó que el principal motiu, insisteix Miralles «és que la gent no té diners». A més també assenyala «la pèrdua de confiança dels clients que fa que només comprin allò imprescindible per no gastar més del compte». Segons el vicepresisent en funcions de la FACA la despesa mitjana dels visitants ha baixat molt. Els russos continuen sent els visitants que van més a l'alça, sobretot els que passen les vacances a la Costa Brava i fan una excursió programada a Andorra. «Aquests turistes són normalment famílies que compren, principalment, conyac de qualitat i roba de marca» va afirmar Miralles, matisant que «tots els clients han canviat els hàbits i compren allò que tenen pensat, en lloc d'actuar per impulsos i ampliar la compra a d'altres productes com feien abans».

20% menys al pas / Al Pas de la Casa la situació és més preocupant. Miralles va assegurar que els comerciants estan inquiets perquè la baixada de vendes hi és més exagerada. En el porten d'estiu la davallada és d'un 20%, cosa que segons Miralles passa per la situació que hi ha a França, amb l'increment dels impostos i els missatges alarmistes del Govern francès que fan que «ara el Pas hauria d'estar ple de francesos i no n'hi ha».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT